Bodrum Gündem

Gümüşlük Festival Akademisi piyano öğrencileri konser verdi

Gümüşlük Festival Akademisi piyano öğrencileri konser verdi

20.Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, Gümüşlük Festival Akademisi (GFA) piyano masterclass öğrencilerinin konseriyle devam etti. GFA, Sistem A.Ş.’nin eğitime katkılarıyla düzenleniyor.

Bodrum Gündem Haber

Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali bünyesindeki, Gümüşlük Festival Akademisi programında bu yıl iki piyano sınıfı bulunuyor. Bunların ilki Fransız piyanist Olivier Gardon, Macar piyanist Gábor Farkas ve devlet sanatçımız Gülsin Onay’ın önderliğinde 28 Temmuz tarihinde başlamıştı. Piyano masterclassına katılan 12 genç piyanistimiz, bu süreç içersinde usta eğitmenlerinden aldıkları derslerle bilgi ve deneyimlerini geliştirme fırsatı yakaladı.
Toprak Ev’de izleyici karşısına çıktılar
Gümüşlük sahilinde yer alan Toprak Ev’de bir konser veren genç piyanistlerimiz, izleyiciden büyük alkış aldı.  Beethoven, Chopin, Mendelssohn, Rachmaninov, Liszt, Glinka ve Schubert gibi bestecilerin eserlerine yer veren piyanistler, konserin sonunda düzenlenen törende bir araya gelerek, sertifikalarını eğitmenlerinin elinden aldı. Kurulduğu yıldan bu yana 1900’ün üzerinde yerli ve yabancı genç müzisyene, piyano, keman, viyolonsel, kontrbas, flüt, gitar, arp, şeflik ve şan disiplinlerinde ustalık sınıfı açan GFA’ya dünyaca ünlü müzisyenler konuk oldu ve dersler verdi.

Genç piyanistler göz doldurdu

Sistem A.Ş.’nin eğitim sponsorluğunu üstlendiği GFA 1. piyano masterclassına bu yıl yine farklı okul ve eğitim seviyelerinden 12 ila 17 yaş aralığında, 12 genç piyanist katıldı. Piyanistler, verdikleri konserle göz doldurdu. Genç yetenekler, ‘Kumda’ konserler serisinde Toprak Ev’de sahneye sırayla gelerek hünerlerini sergiledi. İlk olarak izleyici karşısına çıkan 15 yaşındaki Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı 11. sınıf öğrencisi Cem Aker, F. Chopin’den, “Polonaise Op.26 No.1” başlıklı eseri seslendirdi. Daha sonra English School of Kyrenia’da eğitim gören 11. sınıf öğrencisi 15 yaşındaki Desen Hürdeniz, C. Debussy’nin, “Bergamasque Suiti”nde yer alan “Clair de lune” adlı yapıtla izleyici karşısında idi. Konserde sırayla sahneye çıkan genç sanatçılar, şu eserlere yer verdi; St. Petersburg Rimsky Korsakov Müzik Okulu 5. sınıf öğrencisi, 12 yaşındaki Demir Keskinoğlu, M. Glinka’dan, ‘Variations on the Russian Folk Song, “Amids the Plain Valley”; Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Devlet Konservatuvarı 12. sınıf öğrencisi, 16 yaşındaki Aleksandra Zeynep Çakmak, S. Rachmaninov’dan, “Prelude in G-Sharp Minor, Op. 32, No.12” ve F. Liszt’ten, “Transcendental Etude No.7 “Eroica”; Samsun Atakum Mimar Sinan Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi, 13 yaşındaki Yiğit Yüksel, J.S. Bach’tan, “Prelude and Fugue in D Major (WTC I)”; Bilkent Üniversitesi Müzik Hazırlık Lisesi 10. sınıf öğrencisi, 15 yaşındaki Beril Ece Güney, L.v. Beethoven’dan, “Piano Sonata No.9 in E Major, Op.14, No.1 III. Rondo (Allegro comodo)” ve F. Liszt’tan, “Concert Etude No.2 “Gnomenreigen”; Adnan Menderes Üniversitesi Devlet Konservatuvarı 12. sınıf öğrencisi, 17 yaşındaki Umut Epözdemir, L.v. Beethoven’dan, “Piano Sonata Op.57 No.23 “Appassionata”dan III. Bölüm: “Allegro ma non troppo”; Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuvarı 8. sınıf öğrencisi, 13 yaşındaki Derin Çopur, F. Mendelssohn’dan, “Rondo Capriccioso, Op.14”; Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı 10. sınıf öğrencisi, 15 yaşındaki Demir Yalçın, F. Chopin’den, “Op.10 No.5 Black Keys” ve F. Schubert’den, “Impromptu Op.90 No.2 E-Flat Major”; İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuvarı 12. sınıf öğrencisi, 17 yaşındaki Özgür Taner, F. Chopin’den, “Scherzo No.1 in B Minor, Op.20”; Karlsruhe University of Music ve Helmholtz-Musikgymnasium 8. sınıf öğrencisi, 12 yaşındaki Eren Parmakerli, F. Chopin’den, “Fantaisie Impromptu Op.66” ve Balçika Musica Mundi School 10. sınıf öğrencisi, 13 yaşındaki Carmen Dilara Bağış, M. Ravel’den, “Sonatine” adlı eserde yer alan I. Modéré, II. Mouvement de menuet, III. Animé başlıklı üç bölüm…

Konserin sonunda zileyici Piyanist Gülsin Onay’ı da sahneye davet ederek bis istedi. Onay, öğrencisi Eren Parmakerli ile beraber sahneye gelerek Schuman’ın ‘4 el’ bir eserini seslendirdiler. Gece, sertifika töreni ile sonlandı.

Konserin geliri öğrenci burs fonuna aktarıldı

Konserin geliri önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da bir sonraki yılın öğrenci burs fonuna aktarıldı. GFA, bugüne kadar gelir durumuna göre birçok öğrenciye burs verdi ya da burs veren hayırsever şahıs ya da kurumlarla ihtiyaç sahiplerini buluşturdu. Şu an halen 10 genç yetenek, GFA’nın destek ve girişimleriyle yurtdışında okunaya devam etmekte.

GFA 2. piyano maserclass programı, 9 – 16 Ağustos tarihleri arasında, piyanistler Eliane Reyes ve Gülsin Onay’ın önderliğinde gerçekleşecek. Masterclassın son gününde öğrenciler bir de konser verecek.

Antik Taş Ocağı’nda gerçekleşecek Taşta konserlerinin başlama saati 21.00; diğer konserler 20.30’da başlayacaktır.

20.Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali program:

21 Temmuz | Gülsin Onay & Athenaeum String Quartet (Romanya) / TAŞTA – Antik Taş Ocağı

23 Temmuz | Derek Gripper (G.Afrika) & Ballaké Sissoko (Mali) / TAŞTA – Antik Taş Ocağı

26 Temmuz | GFA Keman / Toprak Ev – Festival Merkezi

27 Temmuz | Olivier Gardon (Fransa) / TAŞTA – Antik Taş Ocağı

28 Temmuz | Jamal Aliyev (Türkiye) & Zeynep Ülbegi (Türkiye) / Le Chic Bodrum

02 Ağustos | Metropolis Piano Quartet (Polonya) / TAŞTA – Antik Taş Ocağı

05 Ağustos | Gabor Farkas (Macaristan) / TAŞTA – Antik Taş Ocağı

08 Ağustos | GFA Piyano / Toprak Ev – Festival Merkezi

10 Ağustos | Rachmaninov 150 yaşında (Türkiye) / Aktur – Zefirya Kültür Merkezi

11 Ağustos | Seonghyeon Leem (G.Kore) / Aktur – Zefirya Kültür Merkezi

13 Ağustos | Christian-Pierre La Marca (Fransa) & Gökhan Aybulus (Türkiye) / TAŞTA – Antik Taş Ocağı

15 Ağustos | Christian-Pierre La Marca  (Fransa) / TAŞTA – Antik Taş Ocağı

16 Ağustos | GFA Piyano / Toprak Ev – Festival Merkezi

17 Ağustos | Eliane Reyes (Belçika) & Ayşegül Kırmanoğlu (Türkiye) / TAŞTA – Antik Taş Ocağı

20 Ağustos | Ezgi Su Apaydin & Elman Mecid (Türkiye) / TAŞTA – Antik Taş Ocağı

23 Ağustos | Gülsin Onay / Aktur – Zefirya Kültür Merkezi

24 Ağustos | Yasak Helva (Türkiye) / SUDA Festival Merkezi

25 Ağustos | 2+1: Sounds From The Bridge (Türkiye) / SUDA Festival Merkezi

26 Ağustos | Deniz Taşar (Türkiye) / SUDA Festival Merkezi

28 Ağustos | Rembrandt Trio (Hollanda) / SUDA Festival Merkezi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.