Bodrum Gündem

Gümüşlük’te festival La Marca & Aybulus ikilisini izleyici ile buluşturuyor

Gümüşlük’te festival La Marca & Aybulus ikilisini izleyici ile buluşturuyor

20.Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, Christian-Pierre La Marca & Gökhan Aybulus ikilisini, Antik Taş Ocağı’nda konuk edecek…

Bodrum Gündem Haber

Fransız çellist Christian-Pierre La Marca ve Türk piyanist Gökhan Aybulus ikilisi, 13 Ağustos Pazar günü saat 21.00’de, Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali’nin tarihi sahnesinde izleyici ile buluşacak.

Lirik zerafetin müzisyeni…

Christian-Pierre La Marca, Londra’da aylık olarak yayınlanan klasik müzik dergisi Gramophone tarafından “Enstrümanının ustası; zevk sahibi ve lirik zarafetin müzisyeni” olarak övgüyle tanımlanmış. La Marca, bir çellist olarak kısa sürede konser dünyasında adını duyurmayı başarmış, sahnedeki parlak duruşu ve ödüllü kayıtlarıyla, dünya genelindeki seçkin konser salonlarında izleyici ile buluşma başarısını yakalamış. Odaklı bir şekilde oda müziğine tutkulu olan La Marca, Kit Armstrong, Itzhak Perlman, Renaud Capuçon gibi ünlü sanatçılarla birlikte sahne almış. La Marca’nın olağanüstü müzikal yolculuğu, Osaka, Frankfurt, Londra (Philharmonia), New York (YCA) ve Viyana (Haydn) gibi uluslararası yarışmalardan aldığı ödüllerle taçlanmış.

Aybulus, yılın piyanisti seçilmişti…

Ulusal ve uluslararası birçok yarışmada dereceler alan Gökhan Aybulus, dünyanın önemli merkezlerinde konserler vermiş, festivallere davet edilmiş ve dünyaca meşhur orkestralarla sahne alarak solistlik yapmış. Yılın piyanisti ödülü de dahil olmak üzere, birçok ödülün sahibi olan Aybulus, 2023 yılında Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi’ne Profesör olarak atanmış. Bunun yanında yurt içi ve yurt dışında solo resitaller ve oda müziği konserleri de veren sanatçı, 2 bin 500 yıllık tarihi taş ocağında Fransız çellist La Marca ile birlikte harika bir repertuvar seslendirecek.

Çello ve piyano için yazılmış eserler seslendirilecek…

Programa R. Schumann’ın, “Fantasiestücke op.73 for cello and piano” adlı yapıtı ile başlayacak olan ikilinin programı çello ve piyano için yazılmış eserlerle devam edecek; Programda sırasıyla şu eserlere yer verilecek: M. Marais, “La Folia for cello solo”; R. Schumann, “Adagio and Allegro for cello and piano”; C. Saint-Saëns, “Le Cygne for cello and piano”; N. Rimsky-Korsakov, “The Flight of the Bumblebee for cello and piano”; D. Popper, “Hungarian Rhapsody for cello and piano”, E. Bloch, “Prayer for cello and piano”; G. Faure, “Élegié Op. 24” ve A. Piazzolla,  “Le Grand Tango for cello and piano”…

Antik Taş Ocağı’nda gerçekleşecek Taşta konserlerinin başlama saati 21.00; diğer konserler 20.30’da başlayacaktır.
20.Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali‘nde sonraki konserler:
13 Ağustos | Christian-Pierre La Marca (Fransa) & Gökhan Aybulus (Türkiye) / TAŞTA – Antik Taş Ocağı

15 Ağustos | Christian-Pierre La Marca  (Fransa) / TAŞTA – Antik Taş Ocağı

16 Ağustos | GFA Piyano / Toprak Ev – Festival Merkezi

17 Ağustos | Eliane Reyes (Belçika) & Ayşegül Kırmanoğlu (Türkiye) / TAŞTA – Antik Taş Ocağı

20 Ağustos | Ezgi Su Apaydin & Elman Mecid (Türkiye) / TAŞTA – Antik Taş Ocağı

23 Ağustos | Gülsin Onay / Aktur – Zefirya Kültür Merkezi

24 Ağustos | Yasak Helva (Türkiye) / SUDA Festival Merkezi

25 Ağustos | 2+1: Sounds From The Bridge (Türkiye) / SUDA Festival Merkezi

26 Ağustos | Deniz Taşar (Türkiye) / SUDA Festival Merkezi

28 Ağustos | Rembrandt Trio (Hollanda) / SUDA Festival Merkezi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.