Bodrum Gündem

Hayallerin Senfonisi 20 Ağustos’a kadar gezilebilecek

Aynur Civan Baycık’ın “Hayallerin Senfonisi” isimli sergisi Bodrum Belediyesi Kültür A.Ş. bünyesindeki Herodot Kültür Merkezinde sanatseverlerle buluştu.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum Belediyesi Kültür A.Ş. bünyesindeki Herodot Kültür Merkezinde gerçekleşen açılış kokteyline Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ahmet Karayiğit’in de aralarında olduğu çok sayıda seçkin konuk katıldı.

9 yaşındayken babaannesinin kırılan radyosunu tamir edip çalışır hale getirmekle başlayan hayal gücünü kullanma becerisini 12 yaşında babasından istediği yağlı boyalarla resim sanatına yönlendiren Aynur Civan Baycık, o yaşlarda yaptığı ilk tablosunu misafirleri ile paylaştı. Aynur Civan Baycık sergisi ile ilgili şu ifadeleri kullandı “12 yaşıma kadar birçok deneyimim oldu.  12 yaşındayken babamdan istediğim yağlı boyalarla başladığım resme yıllar içindeki yoğun tempodan dolayı zaman ayıramadım. Sanatla ilgili hiçbir eğitim almadan kendi yeteneğimle farklı disiplinlerde çalışmalar yaptım. Görsel sanatlarla ilgili çalışmalarımı çocuklarımla bütünleştirmeye çalıştım. Onlara kendi hazırladığım seramik hamurlarından verip, birlikte çok güzel çalışmalar sergiliyorduk. En unutulmaz, en güzel anlarımdı.  Her köşemde farklı bir sanat var. Hepsinin ismi “Aile”. Benim için bir çok anlamı olan “Hayallerin Senfonisi” sergimde ki mutluluğu paylaşmak için burada bulunan dostlarıma çok teşekkür ediyorum” dedi.

Serginin açılış kurdelesini kesen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ahmet Karayiğit konuşmasında şu ifadelere yer verdi “Aile dostumuz olan Aynur hanımın üç alanda yapmış olduğu çalışmalardan bir tanesi yağlı boya, ikincisi seramik üzerine, üçüncüsü de boyaların karışımından oluşuyor. Bu çalışmalar ilk defa görücüye çıkıyor. İlk defa dostlarıyla birlikte paylaşıma açılıyor. Kendisini üç yıldır tanıyorum. Üç yıldır evine kapanıp, kendisine özel bir çalışma alanı yaratıp bu eserleri bizimle paylaşmak için yoğun bir çalışma süreci geçirdi. Eserlerini bireycilikten çoğulculuğa döndürmesi bakımından kendisini kutluyoruz. Hayırlı uğurlu olur inşallah. Bir açılış bir açılışı getirir belki” diyen Karayiğit; Aynur Civan Baycık’tan yapacağı yeni çalışmaları da  sanatseverlerle paylaşması adına söz istedi.

15 Ağustos’ta açılan sergi 20 Ağustos 2023 Pazar gününe kadar gezilebilecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.