Bodrum Gündem
TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Tandoğan Uysal; 1985 yılında Anka Haber Ajans’ında muhabir olarak başlayan basın hayatı sırasıyla, Ulusal Basın AJANSI (UBA) Anadolu Ajansı İsveç Bürosu ve Hürriyet Gazetesi’nde 25 yıl süren İsveç Temsilcisi olarak çalıştı. İsveç Devlet Radyosu Türkçe bölümünde serbest gazeteci olarak çalıştı.

    Devlet patlamara el koymalı

    Bodrum’da son günlerde yer altından geçen isale su boru hatları adeta mayın döşenmiş gibi patlıyor. İnsan yaşamını da tehlikeye atan bu patlamalar bir can kaybına yol açmadan önlem alınmalı. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, bu patlamalardan devlet kuruluşu Devlet Su İşleri Müdürlüğünü sorumlu gösterdi.

    -Ahmet Aras, “Suçlu biz değiliz”

    Hayatı risk taşıyan bu patlamalar sonucunda hedefe konan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, suçlunun ne Bodrum Belediyesi, ne de Muğla Büyükşehir Belediyesi olduğunu belirterek, suçlu olarak bu hatların inşaatından sorumlu olan kamu kuruluşunun adresini Devlet Su İşlerini (DSİ) gösterdi.

    -Ahmet Aras, vatandaşa suç duyurusu çağrısını yeniledi.

    Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, vatandaşı da Bodrum Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunma çağrısında bulundu.

    Ahmet Aras, sosyal medyadaki sayfasından fotoğraflı yayımladığı bilgilendirmede, 6 Ekim 2020 yılında Torba’da Rıza Anter caddesindeki DSİ isale hattındaki patlama sonucu caddedeki göçüğü fotoğraflı ve patlama sonucu oluşan su baskınından etkilenen vatandaşların fotoğrafını yayınlayarak bu patlamalardan sorumlu olarak Devlet Su İşleri Müdürlüğü (DSİ) sorumlu gösterdi.

    -Kaymakamlık veya Valiliğe iş düşüyor

    Bu patlamalar yaşamsal bir risk taşıdığı için kamusal bir sorumluluk taşıdığından Bodrum’daki mülki amirlik olarak Bodrum Kaymakamlığının veya Muğla Valiliğinin devreye girerek bir soruşturma başlatması gerekir.

    Devlete ait bir kuruluş olan Devlet Su İşleri’nin (DSİ) buradaki sorumluluğu masaya yatırılıp, teknik eksiklik varsa tespit edip bunun giderilmesi ve yasal bir işlem yapılması gerekir.

    Aksi takdirde ileride olabilecek ve can kaybına yol açacak benzeri bir patlama bu kurumlara toplumsal sorumluluk yükler.

    Zaten Bodrum Belediye Başkanı da yaptığı açıklamada buna işaret edip Devlet Su İşleri (DSİ) kamuoyuna ihbar etmesinin arkasında bu anlam bulunmaktadır.

    Şimdi sıra da mülki amir olarak Bodrum Kaymakamlığı veya Muğla Valiliğinin düğmeye basmasını gerektirecek bir durum arz etmektedir.

    -Muz Cumhuriyeti olmadığımıza göre devlet kurumları konuya el atmalı

    Türkiye bir muz Cumhuriyeti olmadığı için resmî makamların devreye girerek yaşanan bu trajediye son vermeleri gerekir.

    İsale hatları patlamayan bir Bodrum dileği iyi bir hafta sonu tatili dilerim. Sevgisi ve Saygısı azalmayan bir Türkiye dilerim.

    Selamlar!

    Tandoğan Uysal Stockholm

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.