Bodrum Gündem
TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Tandoğan Uysal; 1985 yılında Anka Haber Ajans’ında muhabir olarak başlayan basın hayatı sırasıyla, Ulusal Basın AJANSI (UBA) Anadolu Ajansı İsveç Bürosu ve Hürriyet Gazetesi’nde 25 yıl süren İsveç Temsilcisi olarak çalıştı. İsveç Devlet Radyosu Türkçe bölümünde serbest gazeteci olarak çalıştı.

    Bodrum’un Recep Yazıcıoğlu gibi bir Kaymakamı var

    Bodrum Kaymakamı Sayın Bilgehan Bayar, Türkiye’nin değişik köşelerinde devleti temsil etmiş başarılı bir Kaymakamımız.

    Kendisini makamında ziyaret ettim. Yaklaşık 45 dakika süren bu ziyaret, 40 yıllık bir gazetecilik tecrübesi ile bende bıraktığı izlenim bugün aramızda olmayan ve Türk milletinin gönlünde Süper Vali olarak taht kurmuş, rahmetli Recep Yazıcıoğlu izlenimi bıraktı.

    -Tam bir omurgalı Kaymakam

    Bu izlenimi konuşmasında verdiği mesajlardan aldım. Tam bir omurgalı Kaymakam!

    Sözünü esirgemeden söyleyen bir bürokrat. Türkiye’ye ve Türk milletine yakışan bir Kaymakam.

    İşte devlet makamında oturan bürokratlar için işte böyle olması gerekir diyeceğimiz bir Kaymakam!

    -Bodrum’a Kaymakam olmak herkese nasip olmaz!

    Bilgehan Bayar’a Bodrum’a Kaymakam olmanın nasıl bir duygu olduğunu da sordum aldığım yanıt Bodrum’a yönelik büyük bir övgü doluydu.

    “Bodrum’a Kaymakam olmak herkese nasip olmaz” tek bir cümle ile Bodrum’a olan sevdasını da yansıttı.

    -Yaratan herkese Bodrum’da görev yapmayı nasip etmiyor.

    Yaklaşık 1,5 yıldır Bodrum Kaymakamı olarak görev yapan Bilgehan Bayar, Bodrum’da görev yaptığı için büyük gurur duyduğunu, yaratanın herkese nasip etmediğini de söyledi.

    Onun için Bodrum’un böyle bir Kaymakam’a sahip olduğu için şanslı olduğunu söyleyebilirim.

    -Abdülkadir Aksu’nun Bodrum Özlem’i

    Eski Bakanlardan Abdülkadir Aksu’nun Bakan olduğunda Bodrum için söylediği sözü de hatırlatarak “Vali oldum. Milletvekili oldum. Bakan oldum. Ancak Bodrum’a Kaymakam olamadım” diyerek Bodrum özlemini unutamadığını söyledi.

    -İsveç hayranı!

    Bodrum’un 45 yaşındaki genç Kaymakamı Bilgehan Bayar, ile sohbetimizde bir İsveç hayranı olması da ortak bir noktamız oldu.

    Bilgehan Bayar, İsveç’in Başkenti Stockholm başta olmak değişik şehirlerini gezdiğini,  İsveç’in altyapısını sistemli ve güçlü bulduğu için Avrupa’da yaşanılması gereken ender ülkelerden biri olduğunu onun ağzından duymak, İsveç’te 40 yıl yaşamış biri olarak beni çok mutlu etti.

    -Seçim sonrası en büyük yatırım deprem bölgesine olmalı

    Deprem bölgesinde gidip 2 ay görev yapan Bilgehan Bayar, bölgenin bütün duyarlılığını bilen bir bürokrat olarak seçim sonrası en büyük yatırımın deprem bölgesindeki illere yapılması gerektiğini söyledi.

    Bu keyifli tanışma ve sohbet için Sayın Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar’a teşekkür ederim.

    Daha güzel bir Türkiye özlemi için Sevgilerimle!

    Tandoğan Uysal Paşatarlası Bodrum

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    1. Necip Damar dedi ki:

      Kaymakam pek bir şey söylememiş… Onun adına siz birşeyler söylemişsiniz. Omurgalı olmasını gerektiren ne söyledi bilmek isteriz. Konuşmasında ne mesajlar verdi… Mesela bilmek isteriz. Çünkü bir yargıya varmışsınız ama buna nereden vardığınızı yazmamışsınız… Hangi sözleri esirgemeden söyledi?