Bodrum Gündem

CHP’li Öztrak’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

CHP’li Öztrak’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı
29.08.2023
0
A+
A-

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü, Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili yazılı basın açıklaması yayınladı.

Bodrum Gündem Haber

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü, Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak’ın, 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı şu şekilde;

“Milletimizin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde devrin egemen güçlerine karşı verdiği kurtuluş mücadelesi, bundan tam 101 yıl önce Büyük Zafer’le sonuçlandı. Vatan evlatları, bağımsızlık ve özgürlük aşkıyla yedi düveli dize getirdi, işgalcileri vatanın bağrından söküp attı.

Aziz milletimiz için savaş meydanlarında kazanılan zafer, bir sonu değil yepyeni bir başlangıcı ifade ediyordu. Ülkemizin kurucuları, askeri zaferin ardından derhal işe koyuldu. Atamızın ifadesiyle uçurum kenarındaki yıkık ülke, türlü düşmanlarla kanlı boğuşmaların ardından; ekonomide, sosyal alanda ve hayatın diğer tüm alanlarında yapılan devrimlerle, “içeride ve dışarıda saygıyla tanınan yeni vatana” dönüştü. Genç Türkiye Cumhuriyeti bu temeller üzerinde yükseldi.

Bugün; bu onurlu tarihin bilincinde olan, devraldığı mirasın sorumluluğunu taşıyan bizler için sadece bir kutlama günü değildir. Aynı zamanda; yokluklar içinde, en zor zamanlarda bile ulusumuzun neler başarabildiğini hatırlama, ülkemizin kuruluş harcındaki çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmak için mücadele azmimizi tazeleme günüdür.

Bu düşüncelerle, 30 Ağustos Zaferimizin 101. yıl dönümünü kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, vatan için canlarını ortaya koyan tüm kahramanlarımızı şükran, rahmet ve minnetle anıyorum.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.