Bodrum Gündem

Muğla Barosu’ndan 6 Şubat 2023 Depremleri ve İdarenin Sorumluluğu Raporu

Muğla Barosu’ndan 6 Şubat 2023 Depremleri ve İdarenin Sorumluluğu Raporu

Muğla Barosu Başkanlığı tarafından 7269 Sayılı Kanun Ve Bağlı Yönetmelikler Kapsamında 6 Şubat 2023 Depremleri Ve İdarenin Sorumluluğu Raporu hazırlandı.

Bodrum Gündem Haber

7269 Sayılı Kanun ve Bağlı Yönetmelikler Kapsamında 6 Şubat 2023 Depremleri ve İdarenin Sorumluluğu Raporu hazırlayan Av. Celal Aynacı, Av. Rabia Yılmazarslan, Av. Ayça Nur Şahin ve Raporun hazırlanmasında katkıda bulunan  Av. Onursal Özbek,  Av. Gonca Gedikoğlu, Av. Ergin Cinmen, Av. Mehmet Türkoğlu, Av. Güneş Mermer Göktepe, Av. İlke Eskicioğlu, Av. Meltem Anayaroğlu, Yiğit Gülöksüz yer aldı.

7269 sayılı Kanunun verdiği yetkiyle; afete uğrayan meskûn yerlerin büyüklüğü, yıkılan ya da oturulamaz hale gelen bina sayısı, zararın sonucunda oluşan kamuoyu tepkisi, normal hayat düzenindeki aksamalar ve benzeri durumlar göz önünde tutularak afetlerin genel hayata etkililiğine ilişkin hususlar, zaman içerisinde çıkartılan yönetmeliklerle belirlendi. Mevcut raporda idarenin sorumluğu 7269 sayılı kanun kapsamında değerlendirildi.

İlgili rapora https://www.muglabarosu.org.tr/HaberDetay/17627/7269-sayili-kanun-ve-bagli-yonetmelikler-kapsaminda-6-subat-2023-depremleri-ve-idarenin-sorumlulugu-raporu linkinden ulaşılabilir.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.