Bodrum Gündem

Deniz Müzesi yaratıcı drama etkinliğinde Ayla Algan coşkusu

Bodrum Deniz Müzesi bünyesinde Ayla Algan’la “Yaratıcı Drama” etkinliği düzenlendi. Etkinlikte ayrıca Ayla Algan “Yaratıcı Oyuncu Yaratıcı İnsan” kitabını da sevenleri için imzaladı.

Bodrum Gündem Haber 

Bodrum Deniz Müzesinin misafiri olarak Bodrum’a gelen Türk tiyatrosunun önemli isimlerinden tiyatro sanatçısı, sinema oyuncusu ve şarkıcı Ayla Algan Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan “Yaratıcı Oyuncu Yaratıcı İnsan” kitabı ve etkinlik ile ilgili soruları cevapladı. Algan “Burada yelkenliler arasında çok güzel bir günümüz oldu. 7-12 yaş arası çocuklar, anne babalarla ve büyükannelerle hep beraber yaratıcı drama yaptık. Tiyatro tekniği üzerine kaleme aldığım kitabımda oyunculuğun tarihsel gelişimi, kendi oyunculuk deneyimlerim ve kendi hayatımdan kesitler yer alıyor. İnsan yaratıcı bir varlıktır, sonradan olunmaz ve yaratma eğilimi bir bilgi objesidir. Onun için diyorum ki kahve falı değildir tiyatro. Bir bilgi, felsefe, yazım, türler olayıdır.

Kitabım çıktığında ilk Bodrum’da imzalayacaktım ama bayramda Bodrum çok kalabalıktı. Benim yaşımdaki Bodrumlular buraya Halikarnas der neden biliyor musunuz? Biz Bodrum’da Meryem‘ den önce vardık. Biz Anadolu’yuz, Amazonuz, Meryem’den de önce vardık. En iyi şaman kadınlar Anadolu’dan çıkmadır ve anaerkil toplum olduğu için.  Adonis’le daha sonra ataerkil toplum başlamış. Anadolu anaerkil bir toplumdur. Halikarnas hep onu söylerdi. Anadolu tanrıları bütün Yunan trajedilerinin tanrısıdır.” Dedi.

Bodrum Deniz Müzesinde 7-12 yaş gurubu çocuklar ve onların ebeveynleri ile gerçekleştirilen etkinlikte çocuklara drama eğitmeni Mete Akyüz eşlik etti. Akyüz etkinlikle ilgili şunları söyledi “İstanbul Drama Sanat Atölyesi Ayla Algan ile beraber çalışıyorum. Yaratıcı drama eğitmeniyim. Bu alanda yüksek lisans yaptım. Bugün burada da çocuklarla önce oyunlar oynadık. Müze içinde oyuna dahil olan eşyaları bulup onların resimlerini çizdiler ve sonrasında da onlarla ilgili doğaçlama yaptılar. Ardından doğaçlamadaki canlandırmaları da hikaye kitabı şeklinde yazıyorlar. Buldukları ürünlerle ilgili hikayeler oluşturdular.” Dedi.

Bodrum Deniz Müzesinde Yaratıcı Drama atölyesine katılan çocuklar keyifle vakit geçirirken imza gününe katılanlar, usta tiyatrocu Ayla Algan ile sohbet ederek kitaplarını imzalatma şansı buldu. Ayla Algan müzedeki etkinliğin ardından Bodrum Kalesi’nde de sevenleriyle bir araya geldi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.