Bodrum Gündem

 Bodrum’da yaşamak bende bir değişim, dönüşüm yarattı

 

Ressam, yazar Setenay Özbek’in Dönüşüm adlı kişisel sergisinin açılış kokteyli  Bodrum Belediyesi Kültür A.Ş. Mousolos Sergi Salonunda gerçekleşti.

Bodrum Gündem Haber

Küratörlüğünü açılış konuşmasını Bodrum Belediyesi Kültür A.Ş. yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Kıymet Giray’ın yaptığı sergide ressam Setenay Özbek’in 1993 yılından bu yana yaptığı eserlerden seçkiler yer alıyor.

Bodrum Belediyesi Kültür A.Ş. yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Kıymet Giray açılış konuşmasında şu ifadeleri kullandı “ Soyut ekspresyonizmi okumuş, deneyimlemiş, resimler yapmış ve bir an bile durmadan kendi içinde de değişiklikler yapmış. Bu sistemin en önemli yönü duyarlılık ve sizin hayatınızdan izler taşıması ve buz izlerin de sizi yönlendirmesi. Setenay’da bunları görüyoruz. Yaşadığı coğrafya değiştikçe renkler değişiyor, hayat değişiyor ve yenilikler geliyor. Bodrum resimlerine kadar gelen süreç içinde onun sanat sürecindeki tarihi de görmüş oluyoruz. “

“Bodrum’da yaşamak bende bir değişim, dönüşüm yarattı…”

Ressam, yazar Setenay Özbek “Dönüşüm” adlı kişisel sergisi ile ilgili olarak şunları söyledi; “Burada  1993 yılından günümüze gelen resimlerimden seçkiler var. Bu seçkinin hazırlanmasına çok sevgili dostum Prof. Dr. Kıymet Giray vesile oldu. Sergide Bodrum resimleriyle tamamlanıyor hikayem.  Bodrum’da yaşamak bende bir değişim, dönüşüm yarattı. Bodrum’da ben kendimi günlük kaygılardan uzaklaştırarak biraz pozitif, biraz yaşam enerjisi ile bunları görmek isteyenlere de umut vaat eden resimler yapıyorum. Çünkü hayata dayanmaya çalışıyoruz. Hayat öyle çok toz pembe değil ama Bodrum beni şifalandırdı. İşlerim, üretkenliğim arttı. “ dedi.

Ressam Özbek Yalıkavak’ın Geriş Mahallesinde bulunan atölyesinde çocuklar için düzenlediği atölye çalışmalarını genç kuşağa devrettiğini ifade etti. Özbek “Geriş’te ki atölyemde 3-10 yaş arasında çoğunlukla engelli çocuklarla atölye çalışmaları yaptım ve sonrasında bu projeme dostlarımı ve meslektaşlarımı dahil ettim. Pandemi döneminde ara verdik ve sonrasında genç kuşağa devrettim projemizi. Sanatsever olacaklar bu çocuklar. İnsanlarımız sanatı ihmal etmesinler” dedi.

Bodrum Belediyesi Kültür A.Ş. Mousolos Sergi Salonunda açılan sergi 2 Ekim 2023 Pazartesi gününe kadar gezilebilecek.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.