Bodrum Gündem
TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Tandoğan Uysal; 1985 yılında Anka Haber Ajans’ında muhabir olarak başlayan basın hayatı sırasıyla, Ulusal Basın AJANSI (UBA) Anadolu Ajansı İsveç Bürosu ve Hürriyet Gazetesi’nde 25 yıl süren İsveç Temsilcisi olarak çalıştı. İsveç Devlet Radyosu Türkçe bölümünde serbest gazeteci olarak çalıştı.

    Bodrum seçimi Kocadon ile Aras arasında geçer!

    2024 Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde adaylar belli olmaya başladı. Bodrum’da uzun yıllar Bodrum Belediye Başkanı olmuş Bodrumlu Mehmet Kocadon’un Demokrat Parti’den aday olacağı dünkü İnstagram paylaşımında öğrendim.

    Bugün Bodrum Belediye Başkanlığı görevinde bulunan CHP’li Ahmet Aras’ın partisi tarafından aday olup olmayacağı açıklanmasa da en yakın aday olarak gözüküyor.

    -Kocadon-Aras düellosuna gebe bir seçim

    Mehmet Kocadon’dan 2019 yılında görevi alan Ahmet Aras’ın 2024 yılının Mart ayında yapılacak seçimde karşı karşıya gelip adeta bir düello gibi bir seçim yarışına gireceği de bugün gün gibi artık ortada.

    Hem akraba olup, hem de birer Bodrumlu olarak yerel de Bodrumlular iki isim arasında ikiye bölünecek.

    Uzun yıllar ve bir kaç dönem Ortakent ve Bodrum Belediye Başkanlığını başarılı bir şekilde yapan Mehmet Kocadon, Bodrum’da sevilen ve siyasetteki tecrübesini ispat etmiş eski siyasi kurtlarından bir siyaset adamı.

    -DP-CHP mi? Yoksa Kocadon- Aras mı?

    Mehmet Kocadon’un aday olduğu Demokrat Parti, Bodrum’da CHP karşısında ne kadar güçlü olur pek belli değil.

    Ancak CHP için bilinen bir söylenti olarak da CHP Bodrum’da neyi gösterirse o seçilir olgusu var.

    Bir de Ahmet Aras’ın CHP Bodrum Belediye Başkanı olarak tanınmışlığı, sempatisi ve hayranları var.

    -Mehmet Kocadon kolay bir lokma değil

    Mehmet Kocadon’un görev yaptığı yıllarda adı nerdeyse Bodrum İle özdeşmiş bir siyasi liderdi. Kocadon’da Aras gibi Bodrum’un köklü ve saygın ailelerinden geliyor.

    Ahmet Aras ile akraba ve görsel benzerlikleri olan Mehmet Kocadon arasındaki iki yeğenin yarışı gerçekten son dakikaya kadar nefes nefese geçecek bir seçim yarışı olacak.

    -Bir abinin, kardeşine Bodrum’u teslim eden bir görüntü vardı

    2019 yılında Mehmet Kocadon’un Bodrum’u Ahmet Aras’a devrederken, bir abinin bir kardeşine anahtar teslim eder vakurluğundaki bir törenle Bodrum’u teslim ettiğini de hatırlıyorum.

    O gün dışarda büyük bir kalabalık bu devir teslim törenine eşlik etmişti. Ancak siyaset işte böyle bir şeydir, bazen kader, abi kardeş de olsanız, bir anda siyasi arenada karşı karşıya gelme kaderinden de kaçamazsınız.

    Bir yandan yılların deneyimi, uzun yıllar Bodrum’a damgasını vurmuş sevilen bir Bodrumlu Mehmet Kocadon diğer yandan da CHP’nin kalesinde 1 dönem görev yapmış yangında, depremde gösterdiği üstün çaba ile Bodrum’da sevilen biri olmuş Ahmet Aras var.

    -Sonunda Bodrum’un kazandığı blr seçim olsun

    Bir kere bu iki isim arasında geçecek seçim iki ezeli rakibin maçı gibi zevkli ve heyacanlı geçeceği kesin bir seçim olacak. Vallahi ben şimdiden heyecanlandım desem abartmış olmam. Sonuçta Bodrum’un kazanacağı blr seçim olsun!

    Sevginin ve Saygının bitmediği Bodrum’un kazandığı bir seçim olsun 2024 yılı seçimi

    Tandoğan UYSAL Stokholm

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.