Bodrum Gündem
TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Tandoğan Uysal; 1985 yılında Anka Haber Ajans’ında muhabir olarak başlayan basın hayatı sırasıyla, Ulusal Basın AJANSI (UBA) Anadolu Ajansı İsveç Bürosu ve Hürriyet Gazetesi’nde 25 yıl süren İsveç Temsilcisi olarak çalıştı. İsveç Devlet Radyosu Türkçe bölümünde serbest gazeteci olarak çalıştı.

    Adının hakkını fazlasıyla verdi Aysu Türkoğlu

    Gerçekten adının hakkını fazlasıyla verdin Aysu Türkoğlu. Aysu Türkoğlu ile Manş Denizini geçme hazırlıklarından öncesinde 2021 yılının Nisan ayında Paşatarlası’nda antrenman yaparken tanışmıştık. Babası Mustafa Türkoğlu’da kıyıda elinde kronometre tutarak izliyordu.

    Aysu Türkoğlu İle görüntülü bir de röportaj yapmıştım. Manş Denizini en genç yaşta geçecek bir Türk yüzücüsü olarak tarihe geçmek istiyordu.

    Röportajında Aysu Türkoğlu, kendisi, ailesi ve Türkiye için bunu yapmakta kararlı olduğunu vurgulamıştı. Nitekim Manş Denizini geçti ve Türkiye’ye ve Bodrum’a bu gururu 21 yaşında yaşattı.

    Bu geçtiğimiz hafta da Kuzey İrlanda ile İskoçya arasındaki Kuzey Kanalını geçen ilk Türk kadını ve en genç Türk sporcusu olarak adını tarihin sayfalarına yazdıran Aysu Türkoğlu,  yeni hedeflerinde Okyanus’taki 7 kanalı geçerek adını Guinness Rekorlar kitabına yazdırmak var.

    Saatlerce ve soğuk deniz suyuna karşı kulaç atan Aysu Türkoğlu’nun başarısı gerçekten atılabilecek en büyük başarılardan biri.

    Yüzmeyi bilen herkes düşündüğünde kara sularda saatlerce soğuk suda ne olduğu bilinmeyen sularda kulaç atmak öyle kolay bir şey değildir.

    O nedenle Aysu Türkoğlu, soyadının hakkını Türkiye’ye ve Türk milletine vermiştir. Türkiye’de Bodrum’da böyle bir Türk kızına sahip olduğu için gurur duymalıdır.

    Aysu Türkoğlu, Okyanuslarda alacağın diğer başarıları yazmak için sabırsızlıkla bekliyorum.

    Böyle Türk sporcuların başarıları duymak ve onlar hakkında yazı yazmak kadar güzel bir duygu da yok.

    Sevgi ile kalın!

    Tandoğan Uysal Stokholm

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.