Bodrum Gündem

Milas OSB Kendi Elektriğini Kendi Dağıtacak, Kendi Satacak

Milas OSB Kendi Elektriğini Kendi Dağıtacak, Kendi Satacak
05.09.2023
0
A+
A-

Milas Organize Sanayi Bölgesi, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK)’den aldığı lisans ile OSB alanındaki firmalara elektriği kendisi dağıtıp, kendisi satacak. Milas OSB, kendi elektrik üretimi için de üretim lisansı almak için EPDK’ya başvuruda bulunacak.

Bodrum Gündem Haber

Fabrikaların yapım süreci devam eden Milas OSB’de elektrik dağıtım ve satış yetkisi OSB yönetimine geçti. Milas OSB yönetiminin altı ay önce yaptığı başvuru EPDK tarafından kabul edildi. Böylece Milas OSB, kendi alanındaki üye firmalara elektrik dağıtım ve satış yetkisini içeren dağıtım lisansını aldı. Böylece Milas OSB, kendi alanındaki sanayi kuruluşlarının elektrik enerjisini sağlama ve dağıtmada tek yetkili hale geldi. Alınan yetkiyle birlikte sağlanan elektrik enerjisinin bedeli de OSB yönetimi tarafından tahsil edilecek, OSB alanındaki elektrik hatlarının ve dağıtım sisteminin bakımı, onarımı da OSB yönetimi tarafından yapılacak.

Milas OSB’nin teknik personeli Elektrik Mühendisi Muhammet Sevim, EPDK’den alınan yetkinin kapsamı hakkında bilgi verdi. Sevim, alınan OSB elektrik dağıtım lisansı ile OSB alanındaki elektrik dağıtımının OSB yönetimi tarafından yapılacağını ve elektrik hatlarının ve dağıtım sisteminin bakım ve onarımının OSB yönetimi tarafından yapılacağını bildirdi.

Milas OSB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, EPDK’ye yaklaşık 6 ay önce başvuruda bulundukları dağıtım lisansının çıktığını belirterek “Bu lisans, OSB alanında elektrik dağıtımı konusunda OSB yönetimini tek yetkili hale getiriyor. Buna göre OSB alanındaki tüm elektrik dağıtımı, bakımı, onarımı işleri OSB yönetimi tarafından yapılacak. Bugüne kadar OSB’de elektrik dağıtımı ADM Elektrik Dağıtım A.Ş. tarafından yapılıyordu. Bu konuda bir kamu kuruluşu olan TEİAŞ ile anlaşma yapılacak ve elektrik üretimi lisansı alınacak. Böylece Milas OSB kendi elektriğini kendisi üretecek. Tüketimden fazla ürettiği elektriği ise TEİAŞ’a ücreti karşılığında satacak. Böylece Milas OSB’deki fabrikalarımıza en ucuz fiyattan elektrik sağlamış olacağız” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.