Bodrum Gündem

“Goca Bodrumlular Gecesi”nin Üçüncüsü Gerçekleşti

Leleg Uygarlığı Pedesa’yı Koruma ve Yaşatma Derneği tarafından düzenlenen “Goca Bodrumlular Gecesi” yerel sanatçıların türküleri ve şarkıları ile Bodrum Trafo’da gerçekleşti.

Bodrum Gündem Haber

Leleg Uygarlığı Pedesa’yı Koruma ve Yaşatma Derneği tarafından üçüncüsü düzenlenen “Goca Bodrumlular Gecesi”nde yerel türküler eşliğinde Bodrum yöresel oyunları oynandı, sohbetler edildi. Daha önceki buluşmalar geçmişte olduğu gibi bahçelerde gerçekleştirilirken, bu sefer Bodrum Trafo’da buluşuldu. Leleg Uygarlığı Pedesa’yı Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Melengeç’in ev sahipliğindeki “Goca Bodrumlular Gecesi”ne Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ile birlikte ADD Genel Başkanı Mustafa Hüsnü Bozkurt’da misafir olarak katıldı. “Goca Bodrumlular Gecesi”ne 60’ yakın kişi katıldı.

Bodrumluların tanıdığı yerel sanatçılar geceyi renklendirdi…

“Goca Bodrumlular Gecesi”ne katılanlar, “Bodrum bülbülü” namı ile yıllardan bu yana gönüllerde taht kuran sesi ve sahne performansı ile farkını ortaya koyan yöremiz sanatçılarından Mustafa Ergene başta olmak üzere, yöremiz türküleri ile Türk sanat müziğinin unutulmayan şarkılarını çalıp söyleyen saz sanatçıları Osman Satı, Hüseyin Kahraman, Neco lakaplı Necdet Gürle, Muallak lakaplı İbrahim Bilgiç ve Nazmi Aykoç‘un türküleri ve şarkıları ile gönüllerince eğlendiler.

“Goca Bodrumlular Gecesi”nde Bodrum folklörüne çok önemli katkı sağlayan ve hocaların hocası namı ile tanınan Akın Rüştü Fetvacı ve genç ekibi yöresel oyunlar ile geceye renk kattılar. Gençlerin performansı göz doldurdu.

Geleneksel kültür gelecek kuşaklara aktarılmalı…

“Goca Bodrumlular Gecesi”si Ağır Kerimoğlu ile başladı. Sonrasında da gecenin organizasyonunda görev alan gazeteci Fatih Bozoğlu, Şenol Cömert’in BG Dergi’de yayımlanan “Yok birader, o kadar kolay değil” başlıklı yazısını okudu. Oldukça ilginç ve çarpıcı cümlelerin yer aldığı yazının ardından Leleg Uygarlığı Pedesa’yı Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Melengeç söz alarak dernek ve “Goca Bodrumlular Gecesi” fikrinin nasıl doğduğunu, hedefleri ve ilkeleri ile ilgili bilgileri geceye katılanlar ile paylaştı.

Daha sonra söz alan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras da Bodrum kültürünün korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması için Bodrum belediyesi olarak çeşitli çalışmalar yaptıklarını ve Kent Belleği, Kent Müzesi, Sünger Müzesi ve benzeri gibi birçok projeyi hayat geçirdiklerini kaydetti.

Bodrum Belediyesi Trafo Kafe’nin lezzetli sunumları ve güler yüzlü personeli katılımcılar tarafından övgü ile karşılanırken, Bodrumlular gece geç saatlere kadar sohbetler ederek, yerel sanatçıların şarkıları ve türküleri ile gönüllerince eğlendiler.

Gecenin sonunda Leleg Uygarlığı Pedesa’yı Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Melengeç “Goca Bodrumlular Gecesi” her ayın ilk Çarşambası farklı farklı beldelerde buluşmaya devam edeceği bilgisini de verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.