Bodrum Gündem

Atatürk’e teşekkür etmek için yelken açtık

Atatürk’e teşekkür etmek için yelken açtık
13.09.2023
0
A+
A-

19 Mayıs’ta başladıkları Cumhuriyet’in 100. yılına özel gerçekleşen seyrin son etabında Kıbrıs’a giden  “Deniz Tutkusu Seyirde” ekibi, Bodrum’a döndü.

Bodrum Gündem Haber

18 Ağustos günü Kıbrıs’a yelken açan “Deniz Tutkusu Seyirde” ekibi, Akdeniz – Kıbrıs seyrinde 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı ve 1 Eylül Barış Günü’nü Kıbrıs’ta kutlayarak Bodrum’a döndüler.

Bodrum Milta Marina’ya ulaşan ekip adına konuşan kaptan Neşe Hasipek; bu parkuru Cumhuriyetin kurucusu Atatürk’e teşekkür etmek için yelken açtıklarını kaydetti. Hasipek açıklamalarına şöyle devam etti “Bu sene Cumhuriyetimizin 100. Yılı olduğu için biz de 19 Mayıs’ta başladığımız turumuzda Karadeniz, Marmara, Ege ve Akdeniz’i de kapsayan bütün denizlerde olmak istedik. Biz yelkenlerimizi Atatürk’e teşekkür etmek için açtık. 30 Ağustos’ta Kbrıs’ta idik. Bayram kutlamasını Kıbrıs’ta yaptık. Biz Milta Marina’nın sponsorluğunda yapıyoruz bu seyirleri ama bunun yanında Türkiye’nin her yerindeki marinalar bize destek oldu. Sahil Güvenlik ekibi eşlik ettiler, bunun verdiği bir rahatlık da vardı. Deniz bizi bu seyirde rüzgar fazla yoktu ama dalgalar bizi rahat bırakmadı. Bu sefer zorlu bir seyir oldu. Tüm seyahatler boyunca 8 kişilik sabit bir mürettebatla beraber yaklaşık 20 kişi seyir halinde idik. Bunların 12’si öğrenci, 6’sı yetişkindi. ”

Tekne kaptanlarından Ceyda Güleçyüz ve seyre katılan öğrencilerden Buse Tolunay da seyirden büyük bir keyif aldıklarını ve Cumhuriyet’in 100. yılına özel gerçekleşen seyirde Cumhuriyet kadını olarak katılmaktan mutlu olduklarını kaydettiler.

Kaptan Neşe Hasipek, mürettebata katılım belgeleri verdi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.