Bodrum Gündem

Çimento Fabrikası kapatılıyor mu? Ekipler fabrikada inceleme yaptı

Çimento Fabrikası kapatılıyor mu? Ekipler fabrikada inceleme yaptı

Muğla’da yapımına devam edilen Çimento Fabrikası’na verilen “ÇED Olumlu” kararı iptal edildi. Menteşe Belediyesi ekipleri de bugün fabrikada inceleme yaparak yasal süreci başlattı.

Bodrum Gündem Haber

Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Bayır Mahallesi ile Yatağan’daki Deştin Mahallesinde yapımına devam edilen çimento fabrikasına karşı köylülerin başlattığı mücadele sonuç verdi. “ÇED olumlu” kararına karşı yurttaşların açtığı dava kapsamında, Muğla 2. İdare Mahkemesi, “ÇED olumlu” kararını iptal etti.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, belediye tarafından çimento fabrikasına karşı verilen ruhsata ilişkin geçtiğimiz yıl Nisan ayında yaptığı açıklamasında “ÇED raporu iptal edildikten sonra da Menteşe Belediyesi olarak gereğini yaparız, ruhsatı askıya alırız. Muğla çevrecidir, ben de çevreci bir başkanım. Bu konu da hiç taviz vermiyoruz” demişti.

ÇED Olumlu kararının iptal edilmesinin ardından Başkan Gümüş’ün ruhsatı iptal edip etmeyeceği merak konusu olurken, bugün sabah saatlerinde belediye ekiplerinin fabrikada inceleme yaparak yasal süreci başlattıkları öğrenildi.

Kaynak: Esma Turan

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.