Bodrum Gündem

Yapay Zekayla Atatürk’ün sesinden hiç duymadığınız sözler

Yapay zekayla ilgili ilk yazımda yapay zekadan belediye hizmetleri ve yapay zekadan belediye başkanı olur muyu irdelemiştim. Bu ikincisinde ise size yapay zekayla ilgil bir projenin haberini yazdım.

Sabancı Holding iştiraklerinden Teknosa, Cumhuriyet’in 100. yılı kutlamaları kapsamında başlattığı “İkinci yüzyılda da en büyük armağan: Türkiye Cumhuriyeti” projesini 27 Eylülde Pera Palace Hotel’de gerçekleştirdiği özel bir geceyle duyurdu.

https://enbuyukarmagan.teknosa.com/ web sitesinde yayınlanan kayıtlarla ilgili şu açıklamalar yapıldı:

“İkinci yüzyılımıza girerken ilk günkü heyecan, coşku ve umut bizimle olsun. Türkiye Cumhuriyeti’mizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sesinden hiç duymadığımız sözleri hepimize armağan olsun.”

“Yapay zeka teknolojisiyle Atatürk’ün gerçek sesine en yakın sesi oluşturabilmek için onlarca ses kaydı ve doküman taranarak titizlikle analiz edildi, gerçeğine en yakın ses kayıtlarından bir veri seti oluşturuldu ve ses renginin yanı sıra entonasyonu, vurguları, telaffuzu, şivesi gibi bir çok farklı karakteristiğinin de aslına uygun olarak yeniden üretilmesi sağlandı. Yapay zekâ teknolojisiyle üretilen sesin Atatürk’ün gerçek sesiyle kıyaslamak için aşağıdaki örnekleri dinleyebilirsiniz.”

https://youtu.be/ajcnPhyazP4?si=8du8d9AXwkWmVUQw

https://youtube.com/shorts/3eZb0HKrLB8?si=KK7_vDhD7_Z_oyBf

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.