Bodrum Gündem
TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Tandoğan Uysal; 1985 yılında Anka Haber Ajans’ında muhabir olarak başlayan basın hayatı sırasıyla, Ulusal Basın AJANSI (UBA) Anadolu Ajansı İsveç Bürosu ve Hürriyet Gazetesi’nde 25 yıl süren İsveç Temsilcisi olarak çalıştı. İsveç Devlet Radyosu Türkçe bölümünde serbest gazeteci olarak çalıştı.

    Siyasetçilerin pek umurunda da değiliz!

    Bugün insan yaşarken, herkes kendi geleceğini düşünüyor. Ne kadar siyasetçiler ülke için,  bu ülke insanı için göreve geldiklerini iddia etseler de görünen pek öyle değil.

    Bu ülkede hala bitmeyen sorunlar var ise, bu ülkede insanlar hala geçinemediğinden yakınıyorsa ve geleceğe güvenle bakmıyorsa, demek ki hala seçtikleriniz, sizin için ellerinizi oynatmıyor demektir.

    Çünkü onlar seçilir seçilmez, ayrıcalıklı ve öncelikli oluyor.

    Onlar artık biz olmuyor. Onları ayrıcalıklı ve kontenjanlı yapıyoruz ve bizi tanımaz yapıyoruz.

    -Bu tezimde neden haklıyım?

    Çünkü ne zaman seçim olsa, bu siyasiler meydanlara, televizyon ekranlarına çıkıp bir önceki sizin için söyledikleri sözleri tekrar edip gözlerinize pembe gözlükler takarak,  saltanatlarını sürdürmek için ellerinden gelen her türlü sihirbazlıkları yapacaklar.

    Çünkü hala Avrupalı olamadık da ondan Bu yukarıda söylediklerim nedense Avrupa’da yaşanmıyor.

    Onlar da aynı iki ayaklı, iki kollu ve tek başlılık var. Ancak karakter aynı değil. Dürüstler, ilkeliler ve onlarda insanları kandırmak gibi bir bakış asla olmuyor.

    Tabii ki istisnalar olmaz değil. Ancak Türkiye’deki gibi de olmuyor. Onun için bir şey ters gittiğinde hep bu Avrupa’da olmaz diyoruz.

    Oysa bir yarımız Avrupa’da. Aynı havayı soluyoruz. Aynı coğrafyayı soluyoruz. Ancak aynı kaderi ve yaşam standartlarını yaşamıyoruz.

    Yüzde yüz Avrupalı olan Avusturya’ya uzaklığımız sadece 2 bin kilometre. Ancak aynı bakışa uzaklığımız milyonlarca kilometre desek fazla abartmış olmam.

    Bu bir özentilik değil. Sadece ve sadece gerçekler.

    Güzel bir gün güzel bir gelecek dileği ile Paşatarlası Bodrum’dan Sevgilerimle Tandoğan Uysal

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.