Bodrum Gündem

Datçalılar ‘Hadi Gari’ mitingi yapıyor

Datçalılar ‘Hadi Gari’ mitingi yapıyor

Datça Demokrasi Platformu yoksulluk, hayat pahalılığı, ekoloji mücadelesi ve savaş politikalarına karşı 15 Ekim’de ‘Hadi Gari’ sloganıyla bir miting düzenleyecek.

Bodrum Gündem Haber

Miting çağrısında, “Bu dertlerimizin hepsinin tek bir kaynağı var, o da bugünkü iktidardır. Bu iktidara karşı çıkmaktan ve direnmekten başka da şansımız yok” denildi.

Datça Demokrasi Platformu, 15 Ekim Pazar günü saat 14.00’te Cumhuriyet Meydanı’nda yoksulluğa, barınama krizine, ekoloji mücadelesi ve savaş politikalarına karşı miting düzenleyecek.

Geçen sene ‘Yete Gari’ diye aynı taleplerle sokağa çıkan yurttaşlar, bu yıl gerçekleştirecekleri mitingi ‘Hadi Gari’ sloganı olarak belirledi.

Mitinge çağrı yapan Datça Demokrasi Platformu’ndan Haluk Koşar, “Yapılan vergi zamları, seçimden önce baskılanan dövizin artışı, faiz artırımı derken raftaki bütün ürünlerin fiyatlarının artmasıyla birlikte ücretlere ve emekli aylıklarına yapılan zamların hiçbir anlamı kalmadı. Geçtiğimiz eylül ayı içerisinde açıklanan ve varsılların dışındaki kesimler için yoksulluğun daha da derinleşmesinden ve yaygınlaşmasından başka bir şey getirmeyecek olan 3 yıllık Orta Vadeli Program iktidar tarafından iyi bir şeymiş gibi övünülerek açıklandı. Şimdi çok hızlı bir şekilde yoksullaşma dönemine girdik. Yaşadığımız coğrafyada Akbelen başta olmak üzere Hatay Dikmece’ye kadar çok geniş bir bölgede ormanlarımız, kıyılarımız, zeytinliklerimiz, tarım alanlarımız kısacası yaşam alanlarımız ve doğamız talan ediliyor” diye konuştu.

Mitinge tüm köylerden katılımın yüksek olacağı belirtildi.

Köylüler mitinge şöyle çağrı yaptı.

“Garşı köyden çiftçi geldi,

Ekmek yapan gadın geldi.

HADİ GARİ sende gel,

İşçi geldi, işsiz geldi,

Orman geldi, ağaç geldi,

HADİ GARİ sende gel,

Zeytin geldi, payam geldi,

Emekliler çoktan geldi,

HADİ GARİ sende gel,

Anam geldi, bubam geldi,

Aybaşından, borçlu geldi,

Yüreğimi deldi geçti,

HADİ GARİ sende gel.

Datça geldi, Betçe geldi,

Kara köyden traktör geldi,

HADİ GARİ sen de gel.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.