Bodrum Gündem

Filistin’e özgürlük, İsrail’e yaptırım için yurttaşlar meydanlarda

İsrail’in Filistin halkına yönelik insanlık dışı saldırıları tüm Türkiye’de olduğu gibi Bodrum’da da protesto edildi.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum Demokrasi Güçleri, Belediye Meydanı’nda yaptığı basın açıklamasında “Filistin’e özgürlük”, “Ortadoğu’ya barış, Filistin’e özgürlük”, “Nehirden Denize Özgür Filistin” yazılı dövizler taşındı.

Ayşe Düzkan’ın okuduğu basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı; “7 Ekim sabahı, dünya, yakın tarihin dönüm noktası olacak bir olayla sarsıldı. Bizim de parçası olduğumuz bölgenin en acımasız gücü olan, 75 yıldır uluslararası hukuku, insanlığı çiğneyip hiçbir biçimde cezalandırılmayan, karşılık görmeyen İsrail’in yenilmezliği, yıkılmazlığı sarsılmıştı. 2021 yılında güçlerini birleştiren Filistin direnişi, zindanlardaki esirlerini kurtarmak, Gazze üzerindeki ablukayı, Filistin halkı üzerindeki şiddeti ve işgali yıkmak için bir kere daha başını kaldırmıştı. Uluslararası ana akım medyanın da desteğiyle bir hafta boyunca yüzlerce yalan ve dezenformasyon boca edildi dünya halklarının üstüne. Gazze’de, Batı Şeria’da ve İsrail’de hakikatin peşinde olan gazeteciler, öldürülme tehlikesi altında, elektriğe ve internete ulaşmakta büyük güçlük çekerek ve 19 kayıp vererek İsrail işgal gücünün yalanlarını sergiledi. Cesur İsrail vatandaşları, devlet televizyonunda yaptıkları açıklamalarda İsrail’in, sadece Gazze’de değil, İsrail’de de sivillerin öldürülmesinden sorumlu olduğunu açıkladılar.

Netanyahu yönetimindeki faşist İsrail yönetimi, bebek, çocuk, rehin alınmış kendi vatandaşları da dahil olmak üzere herkesi katletmekten çekinmemişti. Bizler biliyoruz ki, Filistin halkının yanında olmak, söylemlerle, nutuklarla olmaz, İsrail devletini yalnız bırakmaktan geçer. O yüzden Türkiye Cumhuriyetinden, Irak ve Suriye’deki askeri varlığı sürdüren tezkerenin geri çekilmesini ve İsrail’le her türlü diplomatik, askeri, akademik, ekonomik ilişkinin kesilmesini, normalleşme anlaşmasının iptalini ve uluslararası kurumlardan İsrail’e yaptırımlar uygulamalarını talep ediyoruz. Zeytini, ekmeği, portakal bahçelerini ve selamı paylaşan bölge halkları, işgalden ve işgalci saldırganlıktan kurtulunca refahı, barışı ve huzuru da paylaşacaktır” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.