Bodrum Gündem

Su sıkıntısının sorumlusu başkan Aras’tır

Su sıkıntısının sorumlusu başkan Aras’tır

Ak Parti Bodrum İlçe Başkanı Hacı İbrahim Dalda, yaptığı yazılı basın açıklamasında Bodrum’da yaşanan susuzluğun sorumlusunun Belediye Başkanı Ahmet Aras olduğunu söyledi. Dalda “2011 yılından itibaren Bodrum Belediyesi tamiratlar dışında hiçbir yerde, şebekede, boru ve hat yenilemesi yapmamıştır. Barajlardan gelen suyun abonelerine ulaşmaması bu yüzdendir.” Dedi.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Ak Parti Bodrum İlçe Başkanı Hacı İbrahim Dalda’nı n yaptığı yazılı basın açıklamasının detayları şöyle;

“Sayın Bodrumlu Hemşerilerim, Belediye Başkanımız Ahmet Aras yarın CHP İl ve İlçe Teşkilatlarıyla birlikte Muğla DSİ önünde malum su kesintileri için basın açıklaması yapacağını bildirmiştir.

Ben de DSİ den aldığım bilgilerle birlikte  Bodrum Belediyesinin yıllardır çözemediği su sorununu hakkında  Bodrum Halkına düşüncelerimi aktarmak istiyorum. Devletimizin büyük yatırımlarla Bodrum’un ihtiyacı olan suyu Bodrum Yarımadasına getirmek için gerekli tesisleri kurmuştur ve işletilmek üzere 2011 yılında yerel yönetimlere vermiştir. 2014 yılında da Büyükşehir Belediyesine devredilmiştir. Bundan sonra da bu Tesislerin bütün sorumluluğu MUSKİ’ye aittir.

5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi kanununun 7/r maddesinde “Su ve Kanalizasyon hizmetlerini yürütmek, bunun için gerekli baraj ve diğer tesisleri kurmak , kurdurmak ve işletmek görevleri Büyükşehir Belediyeleri görev, yetki ve sorumluluğuna verilmiştir. “ ifadesi vardır.

Geyik Barajı ve Mumcular Barajından Bodrum için yıllık toplam tahsis miktarı 10 milyon metreküp iken, DSİ tarafından 2023 yılı içeresinde her iki barajdan ilçemize verilen içme suyu miktarı kuraklığa rağmen daha bugünden 20 milyon metreküpe ulaşmıştır. Aradaki fark 10 milyon metreküp suyun nasıl kaybolduğu çok açıktır. 2011 yılından itibaren Bodrum Belediyesi tamiratlar dışında Hiçbir yerde, şebekede, boru ve hat yenilemesi yapmamıştır. Barajlardan gelen suyun abonelerine ulaşmaması bu yüzdendir. Sayın Ahmet Başkan her yaptığı toplantıda devlet kurumlarını sorumlu tutmuştur. Siz ve yönetiminiz su kesintileri için  çözüm olarak hiçbir öneride bulunmayıp bu sorunu ciddi bir şekilde ele almamıştır ta ki bu sorun son raddeye gelene kadar… Sorunun bu dereceye ulaşacağını tahmin etmek yani barajların doluluk seviyelerinin su verilemeyecek oranlara düşmesini takip etmek ve çok önceden çözüm arayarak tedbir almak bir yönetim için ne kadar zor olabilir… Bodrum Halkı bu dönemde çektiği kadar hiçbir zaman bu kadar fazla susuzluk çekmemiştir. Bu hizmet yoksunluğuna Bodrum Halkı layık değildir.

Sayın Başkan  açıklamasında Devlet yetkililerin denizden şebeke suyu elde edebilmek için bize izin vermediler demiştir. Ben de Ak Parti Muğla Milletvekillerimize bu konuyu danıştım. Sayın Milletvekillerimiz hangi kurumlardan izin istemişler alamamışlarsa,  biz yardıma hazırız dediler. Sayın Ahmet Başkan yaptığınız her açıklamada devlet kurumlarını suçlayarak, kendinizin hiç sorumluğu yokmuş gibi davranıyorsunuz. Şunu kabul edinki Barajlardan gelen su sizin şehir içi şebekelerinizde çok ciddi kayıplar vermektedir. Siz önce kendi imkânlarınızla ivedilikle şehir içi şebekelerinizi ciddi bir çalışmayla doğru tespitler yaparak yenileyip kayıplara engel olmaya çalışmanız lazım. Sizin her açıklama da yıpratmaya çalıştığınız Devlet Kurumlarımız Size de Bize de Bodrum’da her zaman lazım. “

Yorumlar

  1. Özgen KEMAL dedi ki:

    DSİ’nin yaptırdığı su kanallarındaki boruların kalitesizliğinden dolayı binlerce kez patlamaları ile ilgili edeceğin zerre de olsa bir diyeceğin yok mudur?Dalda 1 Aras’ı görürken diğer dalda ki DSİ’ne amâ olman niyedir?Kim inanır sana?Belki de Kadir…

    1. Aliihsan dedi ki:

      Yalakalar inanmaz