Bodrum Gündem

CHP Bodrum İlçe Başkanı Tuna Işın’dan pankart açıklaması

MHP Bodrum İlçe Teşkilatının astığı pankart krizi ile ilgili CHP Bodrum İlçe Başkanı Tuna Işın konu ile ilgili Bodrum Gündem’e özel açıklamada bulundu.

Bodrum Gündem Haber

MHP Bodrum İlçe Teşkilatının astığı pankart krizi ile ilgili CHP Bodrum İlçe Başkanı Tuna Işın konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı;

“Biz İl Başkanımız ve 13 ilçe Başkanımız ile DSİ Muğla önünde bu sorunun çözümü ile ilgili çünkü bu sorun sadece Muğla Bölgesinin MUSKİ işletmesiyle DSİ arasında yaşanan bir sorun değil bütün Muğla halkının yaşadığı bir durum. Bunun altını çizmek için ve devletin bu işte sorumlu olduğunu hatırlatmak adına biz böyle bir basın açıklaması tasarlamıştık. Devletimizin değerli bir Valisi bizim sözlerimize kulak verdi. İl Başkanımızı yayına çağırdı. Konu ile ilgili hassasiyetini dile getirdi. Büyükşehir Belediye Başkanımızı, MUSKİ daire Başkanımızı DSİ Bölge Müdürünü acil toplantıya davet etti. Kısa bir toplantı gerçekleştirdiler. 26 Ekim’de Belediye Başkanımızın katılımıyla hem Büyükşehir Belediye Başkanımız hem Bodrum Belediye Başkanımız, MUSKİ Daire Başkanı ve DSİ Bölge Müdürü Valimiz ve Kaymakamımız öncülüğünde bir kriz toplantısı yaptılar. Soruna bir çözüm gerçekleştirmek adına.

Geçtiğimiz günlerde AK Parti İlçe Başkanı değerli Hacı Dalda bir basın açıklamasında bulundu. Sorunun DSİ’ye ait olmadığını anlatmaya çalışırken Muğla coğrafyasında su ile alakalı olan hiçbir yetkisi olmayan tek kurum Bodrum Belediyesidir ve onun Belediye Başkanıdır. Ona bir görev hatırlatması yapıyor. Ama aslında aynı görev hatırlatmalarını ben kendilerine yapıyorum. DSİ Tarım ve Orman Bakanlığına bağlıdır. Oda iktidar ve hükümet olan AK Parti’ye aittir. Ben kendilerine bu hassas yaklaşımı iktidarlarına hatırlatmaktan yana kullanmayı tercih ediyorum. Onlara bu hatırlatmayı yapmak istiyorum. Bodrum hepimizin. Ne CHP’nin ne AKP’nin ne MHP’nin.

Bodrum’un girişinde bir pankart, MHP İlçe teşkilatı yine aynı şekilde ne Türkiye Cumhuriyetinde ne Muğla ilinde sorumlu olmayan tek birim Bodrum Belediyesi ve onun Belediye Başkanını suçlar şekilde “Başkan Suyumuz ne zaman gelecek” bunu soruyorsanız döneceksiniz bastonu olduğunuz iktidar ortağına Muğla’nın bütün sahillerini ranta açtığınız ve aynı zamanda barajların sularını termik santrallere ücretsiz olarak verdiğiniz iktidar ortağına soracaksınız. Arkadaşlar bizim suyumuz nerede?. Biz bunu soruyoruz ve sonucunu alıyoruz. Devletin aklıselim Valileri var ve devlet aklı ile bu sorunun üzerine yöneliyorlar. Su sorununu siyasetten çıkarmamız lazım. Bu sorun AKP, CHP, MHP’nin sorunu değil, Muğla ilinin Muğla vatandaşlarının sorunudur. Su üzerinden siyaset yapmamak lazım.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.