Bodrum Gündem
TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Tandoğan Uysal; 1985 yılında Anka Haber Ajans’ında muhabir olarak başlayan basın hayatı sırasıyla, Ulusal Basın AJANSI (UBA) Anadolu Ajansı İsveç Bürosu ve Hürriyet Gazetesi’nde 25 yıl süren İsveç Temsilcisi olarak çalıştı. İsveç Devlet Radyosu Türkçe bölümünde serbest gazeteci olarak çalıştı.

    100 yıllık testten Türk ulusu başarıyla çıktı

    Bir kez daha gördük ki, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 100 yıl önce Türk ulusuna emanet ettiği Cumhuriyet, çok sağlam temeller üzerinde oturuyor.

    Dünkü 100. Yıl Cumhuriyet kutlamaları,  bir kez daha bize, her şeye rağmen gelecek 100 yıllar Türkiye’si için büyük umutlar verdi.

    -100 yıl sonrada daha artan bir heyecanla Cumhuriyet’e sarıldılar

    Gerek Mustafa Kemal Atatürk’ün gözlerini yaşama kapadığı Dolmabahçe Sarayı’nda gerekse ebediyete yolladığımız Anıt Kabir’deki törenlerde ulusça 7’den 70’e Ata’sı ve onun emanet Cumhuriyeti etrafında adeta kenetlendiğini, tüylerimiz ürpererek izledik. Gelecek için daha da umutlandık.

    100.Yıl kutlamalarında Ata’ları ile adeta bütünleşen bir ulus gördük

    Dün gerek televizyon başındakiler, gerekse Cumhuriyet kutlamalarına katılanların milletçe tüyleri ürpererek, Cumhuriyetin 100. Yıl kutlamalarında ulu önderleri Mustafa Kemal Atatürk İle adeta bütünleştiler.

    Bu kutlamada yaşanan hissiyat hiç bir ulusa nasip olmayacak cinsten ve gurur vericiydi.

    Bu duygulu anlar Atatürk ve Türkiye Cumhuriyet aşkını daha da perçinledi. Daha da kemikten bir vücut yaptı.

    Atam sen rahat uyu!

    Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk ulusuna emanet ettiği Cumhuriyetin, 100 yıllık tarihinde Cumhuriyetin etrafında dün adeta 7’den 70’e kenetlenerek, bir kez daha ille de Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyeti diye haykırdığını görmek sanırım tüm ulusu milletçe mutlu etti.

    -Küllerinden bir ulusu tekrar yarattı

    Türkiye, 600 yıllık Osmanlı İmparatorluğu’nun sonunda kötü yönetim sonucu istilaya uğramış, savaşlardan dolayı yorgun düşen bir millet ile baş başa kalmış Mustafa Kemal Atatürk, küllerinden yeniden bir ulus yaratarak siyasi ve askeri deha olarak dünyada tek lider olarak Türk milletine nasip olmuş bir liderdir

    O nedenle bir kez daha Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ve tüm silah arkadaşlarının mekânı cennet olsun. Aziz hatıraları önünde bir kez daha minnetle eğiliyorum.  Ruhları şad olsun!

    Saygılarımla!

    Tandoğan Uysal

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.