Bodrum Gündem

Cumhuriyetin ilk yıllarında sanat politikası ve hareketleri

Cumhuriyetin ilk yıllarında sanat politikası ve hareketleri

 

Bodrum Belediyesi Kültür A.Ş. yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Kıymet Giray; Bodrum Belediyesi tarafından organize edilen 100. Yıl Cumhuriyet Etkinlikleri kapsamındaCumhuriyetin İlk Yıllarında Sanat Politikası Ve Hareketleri” konulu bir söyleşi gerçekleştirdi.

Bodrum Gündem Haber

Prof. Dr. Kıymet Giray; Bodrum Belediyesi Maousolos Sergi Salonunda gerçekleşen söyleşide genç Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun temelinde kültür ve sanatın aldığı yeri ve bu düşünce yapısının ortaya koyduğu örnekleri irdeleyerek dönemin sanat politikasını vurguladı.

Prof. Giray sunumunda; sanat ve sanat etkinliklerinin toplumun kültürel düzeyini yükseltici öncülüğünün bilincinde olan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş yıllarının sanat etkinliklerine özellikle plastik sanatlar dalında örneklemeleri ele aldı.

Konunun ana temasını Türkiye Cumhuriyeti’nin ekonomi, siyaset ve sanat alanlarda kalkınması programına bilimin yön vermesini hedefleyen programların yapıldığını kanıtlayan bir etkinlik olarak Avrupa’ya öğrenime gönderilen genç öğrencilerden örnekler sunan Giray,  özellikle de bu yıllarda plastik sanatlara verilen büyük önemi örnekleriyle açıkladı.

Bodrum Belediyesi Kültür A.Ş. yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Kıymet Giray, sunumunda Cumhuriyetin ilk yıllarında araştırma aşamasında yapılan kaynak taramasının yanı sıra orijinal yazışmalara ve fotoğraflara da yer verdi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.