Bodrum Gündem

Koyunbaba Halkı İsyanda

Koyunbaba Mahallesi’nde faaliyet gösteren 3 işletme tarafından binlerce kişinin kullandığı halk plajının girişleri kapatıldı.

Bodrum Gündem Haber

Mahalle sakinleri bugün Bodrum Belediyesi meydanında basın açıklaması okudu. Gülsüm Yol’un okuduğu basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı;

“Halk plajımız, işletmeler tarafından duvar örülerek, kapılara kilit vurularak, tel örgü çekilerek halkın kullanımına zorluk çıkarılmaktadır. Kıyılardan herkesin eşit ve serbest olarak yararlanmasına açıktır hükmünce ve kamusal mal olma niteliği dolayısıyla yıllardır bu bölgede yaşayan ve bu kıyıları kullanan gerek site sakinleri, gerek müstakil ev sahipleri, gerekse halk olarak bu sahili evimiz bilip kullandık. İmar planına göre sahile ulaşım sağlayan 3 ayrı yolun yasal olarak varlığı gözükmektedir. İşletmeler tarafından kapatılan bu yolların açılarak sahile ulaşım hakkımızın rahat bir şekilde yeniden açılmasını ve yollarımızın belirlenmesi için gereken işlemlerin yapılmasını istiyoruz. Daha önce Ahmet Aras bey ile konuştuk, sorunlarımızı anlattık ama çözüm bulma şansını vermediler. Şimdi imzalar topladık. Aslında bugün çok daha kalabalık olabilirdik ama tatilcilerin çoğu geri döndü. Bu sorun uzun zamandan beri devam ediyordu ama bu sene çok yoğunlaştı.

Sabah saat 08.00’da bir insanın geçebileceği kadar çok az bir yer açıyorlar, akşam 08.00’da geri kapatıyorlar. Yani akşam sahile inip dolaşmak isteyen, kahvesini alıp yudumlamak isteyen insanlara orası kapalı. Halka sizin paranız varsa gireceksiniz, paranız yoksa girmeyeceksiniz deniyor. Arabamızı park edecek yeri kapattılar. ‘Bizim özel mülkümüz’ dediler. Onlar da belki kendilerince haklı. Ama bizim de oradan denize girmek için bir hakkımız vardır.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.