Bodrum Gündem

Özkan Saçkan ile Günün Kitapları – 8 Kasım 2023

Özkan Saçkan ile Günün Kitapları – 8 Kasım 2023

Kitapçıların raflarında yer alan 6 kitabı sizler için yorumladım.
İşte o kitaplar;

CÜRET…  Yazar, sokaklarda yaşanan arbedeyi anlatırken de engellilerin, mültecilerin, korkusu gözler önüne seriliyor.

SANATIN ERKEKSİZ TARİHİ… Bu kitap, bazı sanatçıları sanat tarihi içinde hak ettikleri yere geri koyma çabasının bir ürünü.

BENİM KATI YÜREĞİM… Özleyen, kavga eden, mektup yazan, dertleşen, kuşak çatışması yaşayan insanlar.

TRUE BEAUTY CİLT – 3… Acı veren geçmişleri açığa çıkmak üzere olan üç genç adam.

KUVAYI MİLLİYE DEFTERİ… Kitap bizleri toplumsal belleğimizin güneşli avlusunda, ortak bir yurttaşlık bilincinde buluşturuyor…

BAŞARI PERSPEKTİFİNDEN MASALLARLA KARİYER VE GİRİŞİMCİLİK YOLCULUĞU… Başarılı bir kariyer için örnekler- filmlerle motivasyon ve başarı hikayeleri…

Cumhuriyetimizin 100. yılı anısına

CEYHUN Atuf Kansu’nun KUVAYI MİLLİYE DEFTERİ  şiirleri ilk kez Cumhuriyet’in 50. yılında Gürol Sözen’in özgün çizimleriyle Halkçı gazetesinde dizi olarak yayımlanmıştı. Işık Kansu özenli bir çalışmayla, yazarın daha önce hiçbir kitabında yer almamış şiirleriyle, el yazılı şiirlerinden seçkiler de ekleyerek bu kitabı hazırladı. Cumhuriyetimizin 100. yılı anısına bu değerli yapıtı okurlarımıza sunmaktan gurur duyuyoruz. 176 SAYFA.

(BİLGİ YAYINEVİ)

 

 

Bir evin içinden taşan trajedinin izini sürmek

NESLİHAN Önderoğlu’ndan CÜRET…
Tüm ötekileri bir lincin gölgesinde, sarsıcı ve sancılı bir düzlemde karşı karşıya getiren bir roman. Kitap, bir evin içinden taşan trajedinin izini sürerken de, bir anda cehenneme dönen sokaklarda yaşanan arbedeyi anlatırken de engellilerin, mültecilerin, travestilerin, azınlıkların ve içten içe çoğunluğun korkusunu gözler önüne seriyor: Bir evin ve bir ülkenin sakinleri patlamaya hazır vaziyette dolaşıyorsa fitili kim ateşler? 176 SAYFA.
(EVEREST YAYINLARI)

 

 

Sanat tarihinin lineer anlatısına bir çelme takmak 

ASLI Kotaman SANATIN ERKEKSİZ TARİHİ kitabında sanat tarihinin lineer anlatısına bir çelme takmayı istiyor. Frida’yı adıyla, Picasso’yu ise soyadıyla tanımlıyor oluşumuzun sempati örtülü bir ayrımcılık olduğunu kabul etmeli, en çok bildiğimiz sanatçıların hemen tümünün erkek olmasını fark etmeli, yahu kadın sanatçıların adını neden öğrenemedik? diye isyan etmeliyiz. Linda Nochlin Neden Büyük Kadın Sanatçı Yok? makalesini niye yazmış biliyor musunuz? Yok mu gerçekten? 176 SAYFA. (KARAKARGA YAYINLARI)

 

 

 

Kavga eden, kuşak çatışması yaşayan insanlar

HELEN Garner, BENİM KATI YÜREĞİM kitabında yaşlanmış anne babasını ziyarete gelen bir genç kadın, meraklı bir kız çocuğu, uzun yıllar boyunca görüşmemiş iki eski dost, hayal kırıklığıyla evine dönen bir kadın, evden eve sürüklenen bir müzisyen anlatılıyor… Özleyen, kavga eden, mektup yazan, dertleşen, kuşak çatışması yaşayan insanlar… “Eşit ölçüde şefkatli ve serinkanlı… Yazar, insanın kırılganlığına dair derin bir anlayışla, aşkın, hafızanın ve pişmanlığın hassas işleyişleri hakkında yazıyor.” Economist. 104 SAYFA.
(YAPI KREDİ YAYINLARI)

 

 

Geçmişleri açığa çıkmak üzere olan üç genç adam

TRUE BEAUTY CİLT – 3. Yaongyi’den serinin bu üçüncü kitabında Seo Joon, Soo Ho ve Seyeon’a odaklanıyoruz.
Acı veren geçmişleri açığa çıkmak üzere olan üç genç adam. Üç S! Sonsuza kadar en iyi arkadaşlar!
Ama bu sonsuzluk hiçbirinin tahmin edemeyeceği kadar kısa olabilir. Görünmez bir kaza sonrasında yeniden bir araya gelirler ve uzun süre cevapsız kalan soruların yanıtları nihayet ortaya çıkar. 288 SAYFA.  

(ATHİCA YAYINLARI)

 

 

Başarılı olabilmek için uygulanacak stratejiler

ZELİHA Tekin BAŞARI PERSPEKTİFİNDEN MASALLARLA KARİYER VE GİRİŞİMCİLİK YOLCULUĞU kitabında girişimcilik yolculuğuna çıkarıyor.
İş yaşamı ve insan-iş yaşamında tecrübenin önemi-iş yaşamında etik seçimler, İş yaşamında kendimize
yolculuk, İş yaşamında kendimize yolculuk, İş yaşamında işi bilenlerle çalışmak, işi ehline vermek-işe mesleğe adanmışlık, Bir işe başladığında başarılı olabilmek
için uygulanacak stratejiler. Son söz yerine: Şeyh Edebali’nin Osman Bey’e nasihati.  255 SAYFA. 

(DORA YAYINCILIK)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.