Bodrum Gündem

Hamdi Topçuoğlu’nun Şadan Gökovalı sunumuna büyük ilgi

Hamdi Topçuoğlu’nun Şadan Gökovalı sunumuna büyük ilgi

Eğitimci, şair ve yazar Hamdi Topçuoğlu, Herodot 3. Yaş Akademisi’nin misafiri olarak “Karya Bilgesi Şadan Gökovalı’nın İzinde” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

Bodrum Gündem Haber

Herodot 3. Yaş Akademisi tarafından Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ve çok sayıda dernek üyesi katılırken salonda oturacak yer kalmadı.

Eğitimci, şair ve yazar Hamdi Topçuoğlu, Halikarnas Balıkçısı’nın manevi oğlu Şadan Gökovalı’nın  üzerine bir sunum yapan Topçuoğlu, ayrıca yeni kitabı “Limburg Hikayeleri”ni de okurları için imzaladı.

Hamdi Topçuoğlu sunum öncesinde basın mensuplarının sorularını cevapladı. Topçuoğlu “Benim hayatımda iz bırakan isimlerden bir tanesi Şadan Gökovalı’dır. Ondan çok şey öğrendim. Bugün de zaten onun izinde Kuzey Karya’yı dolaşacağız. Ondan aldıklarımı dostlarımla paylaşmak istiyorum. Aslında bir şekilde kültürü aktarmanın bir aracı olduğunu düşünüyorum. Bu bakımdan kendimi çok şanslı hissediyorum.” dedi.

Sennur Sezer ödülünü kazandığı Limburg Hikayeleri isimli kitabının konusunu Belçika’da yaşadığı dönemlerde göçmenler ile ilgili gözlemlerini yansıttığını belirttiği açıklamasına şöyle devam etti “Bu kitap, benim Belçika’da yaşadığım dönemde göçmenlerle ilgili gözlemlerim ve çalışmalarıma dayanan hikayeleri kapsıyor. Dünya’nın değişik yörelerinden gelip orada yaşamaya tutunmaya çalışan insanların hikayeleridir bunlar. Sadece Türklerin değil, Yunanlılar, İtalyanlar, Polonyalılar hatta Güney Amerikalılar da var burada. Ben günümüzde çok daha dramatik boyutlara ulaşmış olan insanların yer değiştirme sorunlarını bir şekilde öyküleştirdim. Bu kitabın Sennur Sezer adına verilen bir ödülü almış olması da benim için büyük bir gurur.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.