Bodrum Gündem
TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Tandoğan Uysal; 1985 yılında Anka Haber Ajans’ında muhabir olarak başlayan basın hayatı sırasıyla, Ulusal Basın AJANSI (UBA) Anadolu Ajansı İsveç Bürosu ve Hürriyet Gazetesi’nde 25 yıl süren İsveç Temsilcisi olarak çalıştı. İsveç Devlet Radyosu Türkçe bölümünde serbest gazeteci olarak çalıştı.

    Olmadı Meral hanım!

    Türkiye bir siyasi depremi İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 6’lı masadan ayrılması İle yaşadı. Siyasi deprem o kadar ağır oldu ki, haber programları bir anda deprem bölgesindeki haberleri durdurdu. Onun için Meral Akşener’i Türkiye affetmemeli. Sandığa gömmesi lazım.

    -İmamoğlu, Yavaş bahane

    Altılı masayı tek bir hedef birleştirmişti. O da bu ülkeyi yöneten tek adam rejimi Recep Tayyip Erdoğan’dan kurtarmaktı. Yoksa bu 6 partinin siyasi görüşlerinin ne olduğunu Türkiye çok iyi biliyor. Çünkü Türkiye’nin ortak birleşeni sadece ve sadece Türkiye’yi AK Partiden, Recep Tayyip Erdoğan’dan kurtarmaktı. Meral Akşener’in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığı yerine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu veya Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’tan yana olduğu için 6’lı masadan ayrılması da pek inandırıcı değil. Çünkü bu birliktelikte hani derler ya oraya odunu koysanız seçilirdi. Aynen öyle bir durum var. Burada kimin adaylığından çok bir adayın olmasıydı.

    -Akşener siyasi yaşamını yitirdi.

    İyi Parti lideri Meral Akşener’in 6’lı masadan hiç beklenmedik bir şekilde çark etmesi ona olan sempatiyi de bitirdi. Meral Akşener, Recep Tayyip Erdoğan’ı sevmeyenlerin takdirini aldığı için popüler olmuştu. Hakkında da çok dedikodular olduğu için kamuoyunun antipatisini kazanacak ve siyaseti büyük bir ihtimalle noktalayacak.

    -Süleyman Soylu’nun sözleri maalesef gerçek oldu

    İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, Meral Akşener için sarf ettiği, “Onunla siyaset yaptım, ona hiç güvenmezdim. Kimle bir araya geldiyse onu satmıştır” cümleleri maalesef Süleyman Soylu’yu haklı çıkardı.

    Öte yandan Meral Akşener, hakkında bir de çanta dolusu para aldı dedikodusu da tekrar önümüzdeki günlerde gündeme getirilerek, siyasi yaşamını bitirecek.

    -Oysa konu Türkiye idi

    İyi Parti lideri Meral Akşener, bu kararı vermeden önce konunun Türkiye gelecek 100 yılı idi. O kadar AK Parti lideri Recep Tayyip Erdoğan hakkında kürsüden demediği kalmamıştı. 6’lı masadaki lider ile aylarca niye oturup, kalkıp koşuşturup durdu? O nedenle Artık Meral Akşener’e güven kalmamıştır. İşte İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, hakkında şunları söylemişti.

    ”Akşener ile Doğru Yol’da siyaset yaptım. Biz ona hiç güvenmezdik. Doğru Yol’da Tansu Çiller’i sattı. AK Parti’nin kuruluşunda AK Parti’ye geldi, orada da Tayyip Erdoğan’ı sattı 1 günde. MHP’yi Devlet Bahçeli’yi 1 günde sattı. Şimdi de altılı masayı devir devir döndürüyor. Hangi gün satacağını merakla bekliyorum” Herhalde Süleyman Soylu, Meral Akşener’in 6’lı masadan ayrılışını en güzel o değerlendirecek.

    -Erdoğan, Bahçeli ve Akşener el sıkışabilir

    Tabii ki, Meral Akşener’i yakında AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile aynı karede el sıkışarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekliyorum derse de şok olmamak lazım. Meral Akşener hanımdan her artık şey beklenebilir. Ancak Meral Akşener, kendini bitirmiştir.

    Sevgi ile kalın Stockholm

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.