Bodrum Gündem

Yargı Darbesine Geçit Yok

Türkiye İşçi Partisi Fethiye İlçe Örgütü Günlükbaşı pazarında Yargıtay Darbesine ilişkin bildiri dağıttı. 

Bodrum Gündem Haber

Türkiye İşçi Partisi Fethiye İlçe örgütü Günlükbaşı pazarında Yargıtay Darbesine ilişkin bildiri dağıttı. Ahmet Enes Kurak’ın okuduğu bildiride şu ifadeler yer aldı;

“Cumhur İttifakı, insan haklarına ve adalete karşı kurulmuş bir ittifak olduğunu bir kez daha gösterdi. Can Atalay, Anayasa Mahkemesi’nin hak ihlali kararına rağmen iktidarın yargıya dönük baskısı nedeniyle tahliye edilmiyor. Binlerce yurttaşımızı aramızdan alan deprem felaketini yaşayan depremzede yurttaşlarımızın seçtiği milletvekili aylardır zorla hapiste tutuluyor.

Kısaca hatırlatalım: YSK tarafından Can Atalay’ın milletvekili adayı olmasında bir sakınca görülmedi. Seçildikten sonra TBMM’den mazbatasını aldı, Genel Kurul’da ismi okundu, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’na seçildi. Ancak tüm bunlara rağmen özgürlüğüne kavuşması engellendi. AYM’ye başvuruda bulunuldu, AYM Can Atalay’ı haklı buldu ve derhal tahliyesini talep etti. Ancak Yargıtay, iktidar cephesinden aldığı talimatla AYM’nin derhal uygulanması gereken kararını ve anayasanın ilgili maddesini tanımadığını açıkladı, üstelik AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu. Yani AKP, MHP ve onun yandaş yargısı, bir seçilmişi özgürlüğünden mahrum etmek için anayasayı çiğnedi!

Hırsızlığa, hukuksuzluğa, suça hiç bulaşmamış bir insan, bir milletvekili tahliye edilmezken mafyalar ve katil müteahhitler sokaklarda cirit atıyor!

Yargıtay, Türkiye’nin en yüksek yargı makamına “Seni de anayasayı da tanımıyoruz” deme haddini ve yetkisini kimden alıyor?

Can Atalay’ın hapiste geçirdiği her dakika, halka karşı suç işlenmektedir. Hangi partiye oy vermiş olursa olsun bu ülkenin tüm emekçilerinin hakkı gasp edilmektedir. Halkın verdiği oya saygı göstermeyenler, en temel insan haklarına da saygı göstermeyeceklerdir.

Yurttaşlarımızı yargının darbe girişimi karşısında mücadeleye çağırıyoruz.

Memleketin geleceği için haksızlığa ses çıkarın!”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.