Bodrum Gündem

Bodrum CHP tek yürek olmayı önemsemiyor ve başaramıyor

Bodrum CHP tek yürek olmayı önemsemiyor ve başaramıyor

“Yerel seçime dört kala Bodrum’da mevcut CHP’li belediye başkanına karşı karalama kampanyası hızlandırıldı, daha önceden de aynı gruplar vardı ancak kısa geçmişte yaşanılan CHP parti içi kumpasları da düşünürsek, bu karalamaların farklı siyasi görüşlerden olduğu kadar parti içinden de kaynaklanmış olduğunu görüyoruz.
Bodrum CHP tek yürek olmayı ne yazık ki yeteri kadar önemsememekte ve başaramamaktadır.

Bodrum’da Ahmet Aras gitsin de gerisi kolay algı operasyonları aldı başını gidiyor. Akp’nin ise Bodrum’da hiç bir şansı olmadığını biliriz ancak siyasi hataların yapılmaması da önemlidir.

Bodrum’da farklı kişiler CHP’nin aday adayları olarak kendilerinin daha iyi belediye başkanı olacakları iddiasıyla yola çıkıyorlar, çıktılar ve 28’ine kadar daha başka kişiler de çıkacaktır. Ankara şu günlerde neredeyse ikinci evleri oldu. Bunun ne anlama geldiğini siyaseti takip eden herkes bilir.

Ben de soruyorum;
Büyükşehir statülü, tek adamlı merkezi yönetimli, mevzuatla yönetilen ve rantın odağındaki bir bölgede bu kişiler Ahmet Aras’ın yapamadığı neyi daha iyi ve daha farklı yapabilecekler ki?

Bugüne kadar dinlediğim aday adaylarının hiç biri bu farkı ortaya koyamadılar.

Peki gene soruyorum;
Bu içsel koltuk yarışından kimler zarar görecektir?
Elbette ki Bodrumlular.
Başkan değişiminin sorunları çözeceğine inananlar başka bir Türkiye’de mi yaşamaktadır?!

CHP’nin yıpranıyor olması da ayrı elbet. Bu kimin işine yarar? Elbette ki Akp’nin.

Peki siyaseten, Bodrum CHP’nin kendi partilisi Ahmet Aras’a sahip çıkması ve kendisine karşı oluşturulan her saldırıya ilçe örgütü olarak da karşı durması gerekmez mi?
Öyle mi oluyor?
Olmuyor.
Ahmet Aras kendisini bu algı operasyonuna karşı tek başına savunmak, dört yıldır bodrum için yaptıklarını anlatmak zorunda kalıyor. Oysa CHP’li meclis üyeleri de, ilçe başkanı ve parti yönetimi de her konuyu, her şeyi en az Sn. Aras kadar çok iyi biliyor olmalı değiller mi?
Olmalılar ama neredeler?

Ankara’dan gelecek, şu kişi adayımızdır haberinin belirsizliği Bodrum ve Muğla’da CHP’nin yıpranmasına vesile olmaktadır.
Bunun görülebilmesi önemli ancak koltuğa talip olma Akp’den önce Bodrum CHP içinde başladı. Buna bazıları, işte CHP’nin diğer partilerden farkı budur, partide demokrasi vardır, diyeceklerdir ki bu aslında büyük bir kandırmacadır. Demokrasi olsa atama olmaz, demokrasi olsa üyelerle resmi ön seçim olur.

Ayrıca parti içi demokrasi kadar önemli olan, bazı CHP’liler veya CHP’li görünenler kendi partisinden olan belediye başkanının yaptıklarını anlamamış ve değer vermemiş olmalılar ki koltuk için yeni bir kişi arayışına girişmişlerdir?!

Belediyecilik bölge halkı için vardır. Projelerde, hizmette İstikrar, deneyim, çalışkanlık, şeffaflık, iyi bir yönetici olmak ve dürüstlük önemlidir. Hangi konulara öncelik verileceği ise o koltukta oturan kişinin zihin yapısıyla ilgilidir.

Sn. Ahmet Aras Bodrum için bir şanstır, bu dört sene içinde yaşanan tüm sorunlara karşı ki, kendisi de her Meclis toplantısı başlarken, her yaptığı mahalle toplantılarında ve basına verdiği tüm demeçlerde de açıkça anlattığı gibi, kararlılıkla durmuş, çoğu alanda da çözüm oluşturmuş bir belediye başkanıdır. Elbet kısa sürede yapamadıkları da olmuştur ancak bunlar kendi ihmali veya ilgisizliğinden veya art niyetliliğinden değil, bölgemizde mevcut olan yetki karmaşası ve içten (Muğla CHP) – dıştan (İktidar) yeteri kadar destek görmemesinden kaynaklıdır.

Bu yazımda ki son sözüm şu olacaktır;
Belediye başkanlığı için yeni bir kişiye değil, Bodrum CHP’nin mevcut başarılı belediye başkanı için dayanışma içinde olmasına ve bunu genel merkeze anlatmasına ihtiyaç vardır.
A.G.
#Bodrum
#BodrumBelediyesi
#YerelSeçim
#AhmetAras”

Yorumlar

  1. hamdullah yıldız dedi ki:

    Katiliyorum,
    Ahmet aras, bodrum icin bir şans,tir.Bu donemde,
    Bir uzun yazida ben mi yazsam acaba,