Bodrum Gündem

Özkan Saçkan ile Günün Kitapları – 27 Kasım 2023

Özkan Saçkan ile Günün Kitapları – 27 Kasım 2023

Kitapçıların raflarında yer alan 6 kitabı sizler için yorumladım. 

Annem Zeytin ve Çay: Ele aldığı konular, işlediği temalar günümüz insanının en temel sorunlarını içeriyor. Ara yerde kalmış insanların dramını anlatıyor.

Alan’ın Savaşı: Alan Ingram Cope’un anılarından uyarlanan bu çizgi romanda, Emmanuel Guibert hem yazar hem de illüstratör kimliği ile akıllara kazınacak bir işe imza atıyor.
Türkiye’nin 200 Yıllık İktisadi Tarihi:
Türkiye’nin 200 Yıllık İktisadi Tarihi hem kapsadığı dönem hem de içerik ve vurguları ile iktisadi tarihimize farklı bir yaklaşımı hedefliyor.

The Land Of Lost Gods: İngilizce yazılmış kitap, Zeus Sunağı ve Bergama Tapınağı’nın gölgesinde antik mitleri yeniden canlandırıyor.

Nasıl Prenses Oldum Cilt 1: Bir kadın, küçük bebek elleriyle kendi geleceğini şekillendirmeye karar verir.

Sağduyu: Kısa ve çarpıcı bu metin Amerikan tarihinin en çok basılan ve okunan eserleri arasındadır.

İşte o kitaplar;

Günümüz insanının en temel sorunları

SİBEL Oğuz’dan ANNEM ZEYTİN VE ÇAY. Yazar, zengin bir anlatı evreni sunuyor okura. Ele aldığı konular, işlediği temalar günümüz insanının en temel sorunlarını içeriyor. Ara yerde kalmış insanların dramını anlatıyor. Aileden, çevreden, aldığı eğitimden ve çalışma koşullarının sıkıntısından ağıp gelen dramatik öykülerdir yazarın anlattıkları. Yaşama girdabında kalmış insanlık durumlarının anlatımında buruk, içli, dokunaklı bir bakışı var. 144 SAYFA.

(EKSİK PARÇA)

//

 

Siperde savaşırken bile kendini yeniden yaratabilmenin gücü

EMMANUEL Guibert’ten ALAN’IN SAVAŞI. Savaşın yıkıcılığı ve insanın her koşulda, her zorlukta, hatta siperde savaşırken bile kendisini yeniden yaratabilmesinin gücü üzerine ilham verici bir eser. Alan Ingram Cope’un anılarından uyarlanan bu çizgi romanda, Guibert hem yazar hem de illüstratör kimliği ile akıllara kazınacak bir işe imza atıyor. 2. Dünya Savaşı’nın tam kalbinde, bombaların ve silahların patladığı savaş alanlarına paralel köy ve kasabalardaki günlük hayata da şahitlik ediyoruz bu gerçekçi ve lirik anlatıda. 328 SAYFA.

(KARAKARGA YAYINLARI)

 

 

Ekonomilerin uzun dönemli gelişmesi

ŞEVKET Pamuk’tan TÜRKİYE’NİN 200 YILLIK İKTİSADİ TARİHİ. Yazar, son 200 yılı bir bütün olarak ele alıyor ve bugünkü Türkiye ekonomisinin kimi özelliklerinin kökenlerini 19. yüzyıldaki dönüşümlerde arıyor. Kitap ayrıca ekonomilerin uzun dönemli gelişmesini değerlendirirken temel ölçütler olarak, bir yandan kişi başına gelir artışlarını ya da iktisadi büyümeyi, öte yandan da sağlık ve eğitim boyutlarıyla insani gelişmeyi ve bölüşümü öne çıkarıyor. 352 SAYFA.

(İŞ BANKASI KÜLTÜR YAYINLARI)

 

 

Tanrılar talep ettiğinde her zaman seçilecek biri vardır

AHMET Ümit’ten THE LAND OF LOST GODS. (İngilizce) Tanrılar bir kurban talep ettiğinde her zaman seçilecek biri vardır… Berlin’in hareketli sokaklarından göçmenlere, sokak sanatçılarından ve gecekondu mahallelerinden Bergama’nın antik tepelerine kadar uzanan bir macerada, Berlin Polis Teşkilatı’nda cesur bir dedektif olan Yıldız Karasu ve asistanı Tobias Becker, kendilerini yönlendiren bir dizi cinayeti araştırıyor. İnsanları ve hayatları yok edecek kadar güçlü olan karanlık sırlara. Soruşturma onları Türkiye’ye götürürken yeni bir ismin ortaya çıkmasıyla gerilim artıyor. Kitap, Zeus Sunağı ve Bergama Tapınağı’nın gölgesinde antik mitleri yeniden canlandırırken, suç tasviri ve sınırları ve çağları aşma. 544 SAYFA.

(YAPI KREDİ YAYINLARI)

 

Prensesin hikâyesi, idam edilmesiyle sona erecek mi?

PLUTUS’tan NASIL PRENSES OLDUM CİLT 1 – Who Made Me a Princess 1. Okuduğu aşk romanındaki talihsiz Prenses Athanasıa’nın bedeninde dünyaya tekrardan gelen bir kadın, bu kez küçük bebek elleriyle kendi geleceğini şekillendirmeye karar verir. Sizce Obelıan İmparatorluğu’nun gözden çıkarılmış Prensesi Athanasıa’nın hikâyesi, babası tarafından idam edilmesiyle sona erecek mi? Önceki hayatının anılarından güç alan bebek Athanasıa, ölümcül kaderine kafa tutar.  272 SAYFA.

(ATHİCA YAYINLARI)

 

 

Bu küçük kitap iki temel fikrin üzerinde duruyor

THOMAS Paine’den SAĞDUYU – Kısa Klasikler 84.  Amerikan Bağımsızlık Savaşı’na son veren metin olarak anılan bu küçük kitap iki temel fikrin üzerinde durur: Amerika’nın İngiltere’den bağımsızlaşması ve demokratik bir cumhuriyet kurulmasının gerekliliği. Meydanlarda, buluşma yerlerinde halkın yüksek sesle okuduğu Sağduyu, George Washington’ın da takdirini kazanır ve İngiliz ordusu ablukaya alındığında kitapçık askerlere dağıtılarak okutulur. 96 SAYFA.

(CAN YAYINLARI)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.