Bodrum Gündem

İYİ Partili Hülya Aşkın partisinden istifa edip CHP’ye üyelik başvurusunda bulundu

İYİ Partili Hülya Aşkın partisinden istifa edip CHP’ye üyelik başvurusunda bulundu

 Hülya Aşkın hem üyesi olduğu İYİ Parti’den hem de belediye meclis üyeliğinden istifa etti.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum siyasetinde an olmuyor ki yeni bir haber almayalım. Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum İlçe merkezi arı kovanı gibi, içeri girenle çıkanları saymak mümkün değil.

Bir haber yapıyoruz “son gelişme” “son dakika” diye, daha haberi sosyal medya hesaplarımızdan paylaşımı tamamlayamamışken manşetten girecek yeni bir bilgi geliveriyor.

İyi Partili ve aynı zamanda meclis üyesi Hülya Aşkın’ın partisinden ve belediye meclisindeki görevinden istifa ettiğini öğrenmemiz de bu bilgilerden biri.  Biz daha neden istifa etmişi anlamaya çalışırken bir de duyduk ki dijital platformdan CHP’ye üyelik başvurusunda bulunmuş. Öncelikle kendisine hayırlı olsun diyoruz.

Bodrum’un siyasi hayatını takip edenler Hülya Aşkın adını sol bir yapının içinde bugüne kadar hiç duymadılar ya da biz öyle biliyoruz. Anavatan Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ve son olarak İyi Parti saflarında siyaset yapan ve Bodrum’da uzun zamandır siyasi hayatın içinde aktif olan nadir kadınlardan biri olarak böylesi bir karar aslında son derece önem arz ediyor. Her üç parti içinde de meclis üyeliği görevini yürüten Hülya Aşkın’la telefonda yaptığımız görüşmede duyumlarımızın doğru olduğunu, partisinden ve belediye meclis üyeliğinden istifa ettiği doğruladı. Aşkın ayrıca Cumhuriyet Halk Partisine üyelik başvurusunda da bulunduğu ve ilgili birimlerce kaydının değerlendirildiğini kaydetti.

Hülya Aşkın’ın CHP’ye üyeliğinin kabul olması halinde meclis üyeliği için başvurup vurmayacağı henüz belli değil.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.