Bodrum Gündem

Özkan Saçkan ile Günün Kitapları – 11 Aralık 2023

Özkan Saçkan ile Günün Kitapları – 11 Aralık 2023

Kitapçıların raflarında yer alan 6 kitabı sizler için yorumladım.

GASLİGHT: Yılmaz Özdil kitapta Türkçe karşılığı olmayan “gaslight” kelimesi üzerinden Türkiye’nin Cumhuriyet tarihinin özetini yazdığını söyledi.

YAZ EVİ: Yazar, bir kültür birikiminden güç aldığı belli olan hikâyelerinde, alışılmış hikâye’nin sınırlarını zorluyor.

ÇAMUR BÖCEĞİ:  Kitapta, hrsla hareket etmenin, boyundan büyük işlere kalkışmanın nelere yol açabileceğini sevimli bir öyküyle anlatıyor.

İNSAN NEYLE YAŞAR: Nasıl iyi insan olunur sorusuna, insan doğasındaki iyilikle kötülüğü, bencillikle paylaşımcılığı irdeleyerek, herkese rehber olacak bir yanıt verir.

SEN! KİLOLARIN DEĞİLSİN! AİLE DİZİMİ VE BEDENİMİZ: Yazar “Okuduğun her sayfanın her cümlenin, sana en derinden şifa getirmesine niyet ediyorum…” diyor.

KARANLIK EMPAT: NARSİST- PSİKOPAT-MAKYAVELİST–KENDİ KENDİNE TERAPİ SERİSİ:  İyi niyetli bir bakış açısının bedeli bazen ağırdır, manipülasyon, aldatılma ve istismarla karşılaşabilirsiniz. Bu karanlık yolculuğun rehberleri yakın arkadaşlarınız, patronunuz hatta ailenizden birisi olabilir.

İşte o kitaplar;

Hiç yaşanmamış olayları yaşanmış gibi göstermek

YILMAZ Özdil’den GASLİGHT. İnsan zihninde gerçeğin yerine gerçek olmayanı koymaya, yanlışı doğruymuş gibi inandırmaya deniyor, gaslight… Hiç yaşanmamış olayları yaşanmış gibi gösterip, somut olarak yaşanmış olayları hiç yaşanmamış gibi kabul ettirmeye deniyor. Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında, hepimizin gözünün içine baka baka, usul usul, sinsi sinsi, adım adım, bambaşka bir cumhuriyeti işte bu algı yöntemiyle monte ettiler. Başlığı niye İngilizce yazdın diye merak edebilirsiniz. Çünkü, bu kavramın Türkçe karşılığı yok. Ama aslında, bizatihi Türkiye’nin özeti! 600 SAYFA.  (SİA KİTAP)

 

 

 

Dünyada aynı hızda dönen iki saat bulabilir misiniz?

MEHMET Zaman Saçlıoğlu’ndan YAZ EVİ. Mehmet Zaman Saçlıoğlu, kitabındaki yedi öyküsüyle önce “yayımlanmamış dosya” dalında 1993 Yunus Nadi Öykü Ödülü’nü, kitap çıktıktan sonra da 1994 Sait Faik Hikâye Armağanı’nı kazanmıştı. “Siz bu dünyada aynı hızda dönen iki saat bulabilir misiniz? Tüm saatler bozuktur beyefendi. Şimdi sizin saatiniz üçü on geçeyi gösteriyor. Dün güneş tam bu saatte bir dakika daha gerideydi. Aynı yerde saat her gün değişiyor. Ya Çin’de saat şimdi kaç biliyor musunuz? Tüm saatler bozuktur beyefendi, tüm saatler bozuk…” 96 SAYFA. (YAPI KREDİ YAYINLARI)

 

 

Çocukları soru sormaya, düşünmeye yönlendiriyor

ANOOSHİRVAN Miandji’den ÇAMUR BÖCEĞİ. Gerçek başarı nedir? Hırs, yeteneği geçerse ne olur? Başkalarını düşünmezsek ne olur? Gerçeğe uymazsak başımıza ne gelir? Hatalarımızdan ders çıkarmazsak ne olur? Hak ettiğimizden fazlasını istersek ne olur? Kendimizi olduğumuzdan büyük görürsek ne olur? Gerçeğe ulaşmak için değil de birbirimizi yenmek için tartışırsak ne olur? Çocukları soru sormaya, düşünmeye yönlendiren yazar, kitabında da hırsla hareket etmenin, boyundan büyük işlere kalkışmanın nelere yol açabileceğini sevimli bir öyküyle anlatıyor. 48 SAYFA. (BİLGİ YAYINEVİ)

 

 

İnsanı insan yapan nitelikleri yücelterek yeni ahlak anlayışı

LEV Nikolayeviç Tolstoy’den İNSAN NEYLE YAŞAR-Kısa Klasikler 16. Soğuk bir kış günü sokakta tuhaf bir adama rastlayan yoksul ayakkabı ustası Semyon, kim olduğunu ve nereden geldiğini açıklamayı reddeden adama yardım ederken kendisinin ve ailesinin kaderini değiştirecek bir seçim yaptığının farkında olmasa da, insanı insan yapan nitelikleri yücelterek yeni bir ahlak anlayışını ortaya koyar. 56 SAYFA. (CAN YAYINLARI)

 

 

 

Nasıl bir beslenme planı uygulayacağını öğreneceğiz

EBRU Akçakanat’tan SEN! KİLOLARIN DEĞİLSİN! AİLE DİZİMİ VE BEDENİMİZ. Ya sen sadece sen değilsen? Kendine yakıştırdığın tanımlar sana ait değilse ve değişim aslında atalarınla tanışmanın sonucu olacaksa ne yapardın? 24 yıllık tıp doktoru olarak kilo vermek isteyen 20 binin üzerinde hasta gördüm. Tüm bu hasta deneyimlerim ve Aile Dizimi örnekleri ile hem kilonun önündeki duygusal, ruhsal sebepleri görecek hem de fiziksel olarak nasıl bir beslenme planı uygulayacağını öğreneceğin bir yol haritan olacak bu kitapla. “Kitabınızı bu da her kitap gibi olacak diyerek almıştım ama inanın tüm okuduğum kitaplardan farklı. Her cümlede kendimi, ailemi buldum. Çok öğretici olmuş kendime onlarca seans yaptım olurken yanlışlarımı fark ettim. İçimizi okumuşsunuz zaten hemen ‘Aile Dizimi’ne de katıldım tüm anlattıklarınızı da deneyimlemek harika oldu kilo vermeye bile başladım. Yoksunluk duygumun kaynağını fark ettim. Teşekkürler” Yasemin K. 232 SAYFA. (CERES YAYINLARI)

Kâbusa dönmüş ilişkilerinizde kontrolü nasıl ele alacağız

HİCRAN Tülüce’den KARANLIK EMPAT: NARSİST-PSİKOPAT-MAKYAVELİST-KENDİ KENDİNE TERAPİ SERİSİ. Son yıllarda yapılan çalışmalar yeni türden bir insan psikolojisini ortaya koyuyor: Karanlık empat. Narsisizm, Makyavelizm ve psikopatinin kesişimin de yer alan bu tehlikeli modele sahip insanlar etkileyici bir tavrın ve nazik bir gülümsemenin arkasına saklanırlar. Ancak bu aydınlık vitrinin arkasında tehlikeli bir oyun oynarlar. Bu kitap kâbusa dönmüş ilişkilerinizde kontrolü nasıl yeniden ele alacağınızı ve özgürleşeceğinizi anlatırken, karanlık empatın tehlikeli dansına ışık tutarak onun haz odaklı planlarını fark etmenizi kolaylaştırıyor. 120 SAYFA. (DESTEK YAYINLARI)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.