Bodrum Gündem

Emre Köroğlu Adaylık açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum İlçe Başkanlığınca belirlenen adaylık açıklama takvimine göre ilk açıklamayı İbrahim Emre Köroğlu gerçekleştirdi.

Bodrum Gündem Haber

Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum İlçe Başkanlığı önünde gerçekleştirilen adaylık açıklaması öncesi konuşan İlçe Başkanı Tuna Işın, demokrasi şöleninin başladığını belirterek, “Yaklaşık 4 ay önce, ilçe başkanlığı seçiminde aday adaylığı konuşmamı yaparken bir şeyin altını çizmiştim; Cumhuriyet Halk Partisi’ne hizmet edecek tüm arkadaşların, parti emeği, parti liyakatı, yani Cumhuriyet Halk Partisi’nin merdivenlerini aşındırmış arkadaşlardan olacak demiştim.” Diyerek seçim çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

“Değerli Bodrumlular, saygıdeğer Cumhuriyet Halk Partili Dostlarım” diyerek sözlerine başlayan Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum Belediye başkan Aday Adayı İbrahim Emre Köroğlu, kendisini desteklemeye gelen kalabalığa teşekkür ederek, “Benim için tarifsiz bir mutluluğun, bir gurur, bir onur tablosunun içinde sizlerle olmaktan, sizlere seslenmekten büyük bir kıvanç duyuyorum.” Dedi.

İlçe başkanlığınca adaylık süreçleriyle ilgili alınan kararlar doğrultusunda hareket ettiğini vurgulayan Köroğlu, “Örgütümüzün adaylık süreçleriyle ilgili aldığı kararlar, partimizin İlke ve prensipleri ve terbiyesi gereği adaylık açıklama takvimini beklemiştim ve o takvimin netleşmesiyle bugün sizlerleyim.” Dedi.

Dayanışma İle Karanlığa Karşı Aydınlığın Direncini Büyüteceğiz

Çok önemli bir seçim sürecine girildiğini vurgulayan Köroğlu, sözlerine şöyle devam etti;

Değerli Dostlar, Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında, kuralsızlığın ve kanun tanımazlığın yeni ‘Türkiye Yüzyılı’ olarak ilan edildiği, sosyal ve ekonomik anlamda uçurumun kenarına gelindiği bugünlerde ülkemiz adına, yine hayati bir seçim öncesinde, safları sıklaştırmak, dayanışmayla karanlığa karşı, aydınlığın direncini büyütmek, cennet doğamızı, cennet koylarımızı savunmak, kültürel ve tarihsel mirasımızı korumak adına çıktığım bu yolda, iyi ki buradasınız, iyi ki varsınız” dedi.

“Aynı Emek Ve Fedakârlıkla; Partimin Emrindeyim…”

Seçim çalışmaları kapsamında yoğun bir çalışma içerisinde olan ilçe yönetimim kademelerinin tümüne teşekkür eden Köroğlu, sözlerine şöyle devam etti; “Uzun zamandır, örgüt faaliyetleri ve seçim süreçlerinde, hep birlikte birçok çalışmaya imza atmış olduğum bu yapının ne zorluklarla ne özverilerle mücadele ettiğini iyi bilenlerdenim. Mesela, bana biri gelip Cumhuriyet Halk Partisini, partili olmayı, iki kelimeyle anlat dese; Emek ve fedakarlık derim. Bu nedenle ilçe başkanımın ve yönetiminin ve sizlerin huzurunda ifade etmek isterim ki; Seçimler dahil, ne zaman ve ne şekilde Emre Köroğlu’na ihtiyaç olursa, koşa koşa görev ayırt etmeksizin, dün olduğu gibi bugün de aynı emek ve fedakârlıkla partimin emrindeyim dostlar.”

“Cumhuriyet Halk Partisi, Yaşamım Boyunca Benim İçin Bir Yuvadan Farksız Oldu”

Heyecanlı, sevinçli ve çok gururlu olduğunu vurgulayarak sözlerine devam eden Köroğlu, “Sevdalısı olduğum Bodrum’un, belediye başkanlığına adaylığımı büyük bir coşku ve mutlulukla sizlerle paylaşıyorum. Bodrum’da yaşamanın, Bodrum’da nefes almanın, Bodrum’da güne başlamanın bir ayrıcalık olduğunu düşünüyor ve sizler gibi bu eşsiz kasabayı çok seviyorum. İşte bu yüzden, her şey Bodrum’la güzel ve Bodrum’da, sizlerle güzel” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde gençlik kollarından başlayarak birçok yönetim kademesinde görev aldığını belirten Köroğlu, sözlerine şöyle devam etti; “Dostlarım, gençlik kollarından günümüze kadar aktif olarak birçok yönetim kademesinde görev aldığım Cumhuriyet Halk Partisi, yaşamım boyunca benim için bir yuvadan farksız oldu. 

Genel Başkanımız sayın Özgür Özel’in de söylemiyle; “Kuruluşun ve kurtuluşun partisi”, birçoğumuz için hiç şüphe yok ki bir baba ocağıdır. Bu baba ocağının çatısı altında ilçe başkan yardımcılığı, yerel ve genel seçimlerde seçim komisyonlarında projeler, bilişim sorumlulukları, partimizi temsilen Bodrum Kent Konseyi yürütme kurulu üyeliği gibi aktif tüm görev alanlarında büyük bir mutlulukla çalıştım.”

Birçok sivil toplum kuruluşunda da kurucu üye ya da yönetim kurulu üyeliklerinde bulunduğunu belirten Köroğlu, “Üniversite yıllarımda kurucu başkan yardımcılığını yaptığım

ve sonrasında tüm Türkiye’de federasyonlaşan Atatürk Düşünce Kulübü gibi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği gibi birçok sivil toplum kuruluşlarında sorumluluk aldım. Bodrum Esnaf Sanayici ve İş İnsanları Derneği, BESİAD’ın 4 dönem yönetim kurulu üyeliği ve bir dönemde yönetim kurulu başkanlığını onurla yürüttüm. 25 yıl önce Bodrum’da kurduğum ve bir Bodrum markası olan Gastro Endüstriyel Mutfak Ürünleri ile patenti firmamıza ait çok sayıda yenilikçi ve çevreci ürünümüz sadece ülkemizde değil, Avrupa’nın belli başlı ülkelerinde tercih edilen markalar arasındadır. Halen Bodrum Belediyesi Meclis üyesi ve partimizin meclis grubu sözcülüğünü yapmaktayım. Encümen üyeliği ve diğer birçok komisyon üyeliği yanı sıra, Avrupa Birliği İlişkilerinden Sorumlu Meclis Üyesi olarak devam ettiğim bu görevlerimle partime ve Bodrum’a hizmet etme gururunu yaşıyorum.” Dedi.

Çözüm Üreten Bir Belediyecilik İçin…

Çözüm üreten bir belediyecilik için aday olduğunu sözlerine ekleyen Köroğlu, “Saygıdeğer Bodrumlular, yerel yönetimler, bir tek adamın zihin sınırlarını aşan kentsel sorunlar karmaşası içinde çözüm üretmek şöyle dursun ciddi bir tıkanmanın içindedirler. Bu tıkanmayı aşmak için mutlak olarak, o kentin insan sermeyesine, yani size, aklı ve bilimi önceleyen bir birikime ve pratiğe ihtiyaç duyuyor. Sorun değil çözüm üreten bir belediyecilik için bu birikim ve pratik bize şöyle söyler: “Kişi değil kadro siyaseti, tek adam değil katılımcı bir yönetim, sözde değil özde bir kolektif aklı model almak ve hayata geçirmek.” Şunu da kesin bir dille söylemek gerekirse, Yerel Yönetimler Yasası’nın yol açtığı tek adam ihtiraslarından belediyeciliği kurtarmak, saygıyla andığımız Terzi Fikri gibi; ‘halk için halkla birlikte’ olmak, özlenen adil ve sosyal bir yerel yönetim modeli için kaçınılmaz bir gerçekliktir.” Dedi.

“Kentsel Düzen Planını Görüşlerinize Sunacağım”

Bodrum’un eşsiz bir kent olduğunu vurgulayan Köroğlu, sözlerine şöyle devam etti; Yaşadığımız bu eşsiz kentin kültürel ve tarihsel zenginliğini, farklı kültürlere sunduğu huzur ve özgürlük ortamını, günümüzün özgün ve çağdaş değerleriyle buluşturabildiğimiz bir Bodrum hedefini ortaya koyan, akademisyen ve fikir insanlarının değerli katkılarıyla hazırlanan, çevreyi koruyan ve değişen iklime uyumluk kent yapılanması etkin ve kapsayıcı hareketlilik içeren bütünleşik ve akıllı altyapı sistemleri, iyi yaşam sağlayan canlı ve duyarlı mekanlar herkes için erişilebilir ve adil kentsel olanaklara sahip eşit ve özgür toplum merkezinde yeni bir kentsel düzen planını önümüzde günlerde görüşlerinize sunacağım.”

 “Bodrum’a Sadakat İle Bağlı Ve Korumacı Olacağım.”

Cumhuriyetin kurucu değerlerine dikkat çeken Köroğlu, En başta altı ok ilkelerine sahip, Cumhuriyetin kurucu değerlerine saygılı, sosyal demokrasinin evrensel ilkelerini benimseyen, sol siyaseti özümsemiş bir yurtsever olarak, bu amaca gereken şekilde hizmet edebilme şansı bulmaktan son derece mutlu olacağım. Sevgili Yurtsevenler, halkın partisinin bir neferi olarak Bodrum’u ‘halk için halkla birlikte’ yönetmek adına çıktığım bu yolda, şundan emin olun ki: “Bodrum’a sadakat ile bağlı ve korumacı olacağım.” Dedi.

Yerel Değerlere Dikkat Çekti

Yerel değerlere dikkat çeken Köroğlu, sözlerine şöyle devam etti; ”Kentini seven, kentini koruyan, kenti için sorumluluk alan bir anlayışı hep birlikte inşa edeceğimize yürekten inanıyorum. Yani bir kentli kültürü yaratabilmek, yerel değerlerimizin öne çıkarılması, kültürel ve tarihi dokumuzun korunması, eşit yurttaşlık ilkesine bağlı, toplumumuzun her kesimine ulaşan, her kesimini kucaklayan adaletli ve kaliteli bir hizmetle gerçekleşebilir. Yerel demokrasi özelinde, aldığımız kararların bugünü olduğu kadar geleceğimizi de etkileyeceği kanaatindeyim. Bu sebeple, kararların alınması ve uygulanmasında Bodrum halkının görüşlerini almaktan ve gerektiğinde yetkilerimi paylaşmaktan mutluluk duyacağım. Bu konuda halk iradesini temsil eden mahalle meclislerinin kararlarına sonuna kadar saygılı olacağıma söz veriyorum.”

“Sevdası Bodrum Olanlarla Yürüyecek Çok Yolumuz Var”

Her şeyi ben bilirim diyen ya da hiçbir konuda inisiyatifi olmayan yöneticilerle kaybedecek zamanımızın kalmadığına inanan, bir Bodrumlu olarak, yetkin bir ekiple yola çıkmış olmanın ve bugüne kadar güçlüden değil, halktan, haklıdan yana kararlı bir tavır koyabilmiş olmanın özgüveni ile bu yolda, sevdası Bodrum olanlarla yürüyecek çok yolumuz var.” diyen Köroğlu sözlerini şöyle devam etti;

”Hadi o zaman, gelin hep birlikte bu yola baş koyalım. Var mısınız? Hiçbir bahanenin arkasına sığınmadan çözüm üreten, yetkilerini halkıyla paylaşan gerçek anlamıyla, şeffaf ve hesap verebilir, sahillerini halkına açan, kıyılarını ranta kurban etmeyen, koruyan, kollayan; Beşli çetelere boyun eğmeyen bir belediyecilik neden mümkün olmasın? Mümkündür, mümkün olacaktır.”

”Mirasyedi Değil, Miras Birakan Olmak Için…”

Bodrum’un çok büyüdüğüne dikkat çekerek konuşmasına devam eden Köroğlu, sözlerini şöyle tamamladı; ”Maalesef ne kadar büyük bir metropole dönüşmüş gibi olsa da; Bu benzersiz mavi gözlü, beyaz dokulu kentimizde mutluyuz ve bu mutluluğun sonsuza kadar  sürmesi, ondan aldığımızdan çok daha fazlasını ona vermekle mümkün olacaktır. Bodrum’dan aldığımızdan çok daha fazlasını Bodrum’a geri kazandırmak, ona sadakatle bağlı olmak, onu küresel sermayenin, köktenrantçı iktidarın iş birlikçilerinden korumak, mirasyedi değil miras bırakan olmak için; Bodrum Belediye Başkanlığı adaylığımı onurla, gururla, sevinçle, coşkuyla bir kez daha ifade ediyorum. Her şey Bodrumla güzel.”

İbrahim Emre Köroğlu konmuşmasının ardından kendisini dinlemeye gelen partililer ve Bodrum halkının tebriklerini kabul etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.