Bodrum Gündem

Ümit Baltutan Bodrum Belediye Başkanlığına neden aday olduğunu açıkladı

Ümit Baltutan Bodrum Belediye Başkanlığına neden aday olduğunu açıkladı

CHP Bodrum İlçe binasında gerçekleştirilen basın toplantısında Bodrum Belediye Başkan Aday Adayı Ümit Baltutan neden aday olduğunu anlattı.

”Dededen Deniz ile uğraşan Bodrumlu şehitleri gazileri,istiklal madalyaları olan denizci , balıkçı, süngerci bir ailenin memur Akdeniz bölgesi baş dalgıçı bir babanın ,terzi bir annenin oğludur Ümit Baltutan” ifadeleriyle konuşmasına başlayan Baltutan neden aday adayı olduğunu şöyle açıkladı;

Neden Aday oldum!

Bodrum Türkiye turizminde her zaman önemli bir yere sahip olmuştur. Ancak, son yıllarda yaşadığımız sorunlar, bu şehrin potansiyelini tam olarak kullanamamasına, kargaşa içinde yaşamamıza neden olmuştur. Turizme göre şekillenen bir Bodrum değil Bodrum’a göre şekillenen bir Turizm yaratacağız Bodrum’a göre Turizm yapmak istiyorsak gencimizi insanımızı 5 yıldızlı otellerde 3 aylığına garson işçi olarak değil ,turizm de üreten, avladığı balığı, ürettiği doğal tarım ürünleri ile turizmin içinde tedarikçi ve üretici olarak Turizm sektöründe iş sahibi olan gençler, insanlar yaratacağız, Önce halkımızın para kazanmasını sağlayacağız. Bodrum’a ve Bodrum’da yaşayana sahip çıkacağız.’’ Şeklinde konuştu.

Bodrum’un sorunları çok ve çözmek hem zor hem de kolay!

Tabii ki iyi bir ekip eğitimli bir ekiple iyi projelerle . Bakın bu sorunları ben tek başıma çözemem,çözerim diyen de yalan söyler, bu sorunları iyi bir ekiple İyi bir ekip çalışmasıyla hep beraber el ele verirsek çözeriz. Büyükşehir yasası ile Muğla’da 2014’ten sonra altyapı katı atık ana yollar gibi konularda tüm sorumluluk ve yetki Muğla büyükşehir’e yüklenmiştir. Bizim belediyemizin sorumluluğu ve bütçesi belli sınırlar dahilinde bunu peşinen bilerek popülist ve hayal projeleri üretmek yerine devlet kurumları ve büyükşehir ile koordineli çalışarak büyükşehir meclisinde bu Çağdaş uygulanabilir projeleri hayata geçirmek önceliğimiz olacaktır.

Sürdürülebilir Turizm

Turizme göre şekillenen bir Bodrum değil Bodrum’a göre şekillenen bir Turizm yaratacağız. Turizm bahane edilerek yapılan ruhsatsız kanunsuz izinsiz sahte çarpık başkalarının haklarına saygısız doğa çevre düşmanı gürültücü kar üretmek için kir üreten çarpık yapılanmaya izin vermeyeceğiz .Bodrum merkezden 50 km çapında üretilen işgücü ve ürünlerin ağırlıklı tüketileceği, yatçılık, su sporları, eko turizm, butik otel ve pansiyonculuk tarih, kültür, kongre, amatör balıkçılık gibi hobisi olan insanların tercih ettiği bir turizm planlaması yapacağız. Özellikle çarşı merkezi Kale caddesi ve Cumhuriyet caddesi’nde işyeri bulunan mal sahipleri ile beraber Bodrum ve çarşıya değer katacak kültür sanat ve hizmet sektörü ağırlıklı Bodrum’a yaraşır şıklıkta yenilenmiş yeşillenmiş gölgelik meydan düzenlemeleri ile antik Çarşı projesini hayata geçireceğiz.

Belediye yandaşlarına değil Bodrum’un paydaşlarına yer verilecek, yani civar köylerimize özgü düzenleyeceğimiz yöre pazarlarıyla gelen misafirlere yöremizin gerçek ürünler ile tanışma fırsatı sağlayacağız. Kent konseyinin meslek odalarının desteğini de alarak kuracağımız ruhsat komisyonu ile işyeri enflasyonunu azaltarak turizmde 12 ay açık iş yeri projemizihayata geçireceğiz.

Bodrum’da yaşanan susuzluk sorunu yeni değildir

Bodrum’da yaşanan susuzluk sorunu yeni değildir karyalılar zamanında yapılan sarnıçlar susuzluğun 2000 yıl önce de var olduğunu göstermektedir. Dünya çöllerde Dubai gibi şehirler kurarken ,İsrail çölde tarım yaparken üretirken bizim üç tarafımız denizlerle çevrili yarımada’da susuzluk çekmemiz Su kaynaklarını yönetemememiz gerçekten büyük sorun olmuştur. Çare,ilimdir bilimdir deniz suyundan reverse ozmos sistemidir -suyu ucuza arıtmayıda bilmektir,suyu iyi doğru yönetmektir. Kışın seli yaşayıp yazın boru patlakları ile termik santrale su vererek su sıkıntısı çekmek tamamen yönetimsel bir sıkıntıdır.

Çözümü su yönetiminin başına eğitimli,işi bilen,dünyada su yönetimini en iyi yapan insanları bulup getirip işin yönetimini yapmak ve bu sorunu yönetimsel olarak çözmektir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.