Bodrum Gündem
TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Tandoğan Uysal; 1985 yılında Anka Haber Ajans’ında muhabir olarak başlayan basın hayatı sırasıyla, Ulusal Basın AJANSI (UBA) Anadolu Ajansı İsveç Bürosu ve Hürriyet Gazetesi’nde 25 yıl süren İsveç Temsilcisi olarak çalıştı. İsveç Devlet Radyosu Türkçe bölümünde serbest gazeteci olarak çalıştı.

    Yoldaşları Ahmet Aras’tan memnun değiller mi?

    Bm’da sokak CHP’deki aday adayı sayısını konuşuyor.

    Bodrum’da CHP’deki çok sesliliği nasıl okumalıyız? Birileri etiket için aday oldular diyor. Diğeri partinin zenginliği diyor. Bir diğeri de yapılmayan, işleri yapmak, bir diğeri de klasik olan, daha iyi Bodrum için aday adayı oldukları iddia ediyor.

    Sonuçta bu tablo dışarıdan bakıldığında, bu kadar yoldaşın yan yana sıralanıp, Bodrum’u yönetmek için aday adayı olmaları kafaları karıştırıyor.

    Onun için Bodrum Belediye Başkanlığı için aday adayı başvurularını yapan arkadaşların ayakları yere basan seçim vaadiyle bu göreve talip olmaları da gerekiyor.

    -Parti yoldaşınız, neyi yapamadı da siz aday oldunuz?

    Biliyorsunuz, Seçim meydanı er meydanıdır. Madem ki, Bodrum Belediyesine aday adayı oldunuz. O zaman gereği neyse de yapılmalıdır.

    Bu bir demokrasi anlayışıdır. Demokratlık anlayışında olanlar her şeyi bu şemsiye altında normal karşılamalıdır.

    Aday adaylarının bir birlerine net olması gerekir ki, seçmenleri de onlara ve partisine net olur.

    Bodrum’daki CHP seçmeni kesin kendi kendine şunu soruyor ve merak ediyordur.

    Bu seçimde hangi aday adayı üzerinde neden odaklanılmalı?

    Örneğin, Bodrum’un mevcut Belediye Başkanı Ahmet Aras, 4,6 yıllık görev sürecinde neleri yapamadı da aynı partiden yol arkadaşları onun bu makamına talip oluyorlar ve neleri vaat edip başaracaklar?

    -Ahmet Aras’ı başarısız buldukları için mi bu kadar yoldaşı aday adayı oldu?

    Demek ki, bu kadar aday adayı var ise mevcut Başkan’dan hoşnut olunmadığı şekilde bir düşünceyi de akla getirmek doğaldır.
    Bunun başka türlü bir açıklaması yoktur.

    -Dökün kucağınızdaki taşları.

    Bir kere öyle büyük devasa projeler Bodrum Belediyesini aşar. Onun için Bodrum Belediyesine aday adayı olanların bu vaatlerinin, ayakları yere basan cinsinden olması gerekir.

    -Bodrum’a 110 milyon TL’lik su getirme projesini bile Muğla Büyükşehir üstlenmiş.

    Örneğin Bodrum’un bu yıl yaşadığı su sorunu Bodrum’un birinci sorunudur. Çünkü bu sene Bodrum, bunu iliklerine kadar yaşadı.

    Onun için aday adaylarının böyle hassas bir konuda, seçmeni etkileyeceğiz diye pembe rüyalara dalıp, yukarıdan uçmaması gerekir.

    -Ayaklarınız yere basarsa daha akıllı ve makul vaatleri şansını artırır.

    Bodrumlu ile önce oturup Bodrum Belediyesi’nin ekonomik gücünü görüp ne yapılabilirliği Bodrumluya anlatmalılar.

    Bodrum Belediyesi’nin ekonomik sınırları da çizilmelidir.

    Bodrum’un ipi Muğla Büyükşehir’in elindeyse o da masaya yatırılıp Bodrumluya anlatılmalıdır.

    Çünkü onlarda çok iyi biliyor ki, Bodrum’da sokak, hala her şeyden Bodrum Belediyesi ve Başkanının sorumlu olduğunu tahmin ediyor ve faturayı kesiyor.

    Bugün bu fatura, Ahmet Aras’a kesiliyorsa, yarın kim kazanırsa ona kesilecektir.

    Sevgi ve Saygılarımla Tandoğan UYSAL

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    1. Sibel Berber dedi ki:

      Acaba Ahmet Aras yoldaşlarından memnun mu? Birde bu sorulmalı . Ne dersiniz? Başkanlarını bu kadar kolay harcayan adaylara oy verirken bence Bodrumlular 1000 kez düşünmeli! Evet demokratik bir ortam ama tabiri caizse evinde akrep beslemek gibi geliyor Ahmet Aras’a yakın olanların aday adayı olması. Eğer Ahmet Aras kötüyse onlarda kötü . Hem mesai arkadaşı olacaksın , hem Bodrum için hiç bir şey yapmayacaksın . Sonra aday adayıyım diyeceksin . Manidar!

    2. erdil ünsal dedi ki:

      Bodrum’un ipi akp nin ödeme vermemesi ve Muğla Büyükşehir’in elindeyse, Ahmet Arası’ın karşılaştığı bu sorunları aşmak için tanıtım toplantısına ek, yeni seçilecek yerel yönetim aday adayı başkanlarının bu husustaki yol haritalarını ellerindeki sihhirli değmeğin ne olacağtek tek açıklamalarını bekliyorum.