Bodrum Gündem

Engelli bireylerin hukuksal ve sosyal haklarını anlattılar

Engelli bireylerin hukuksal ve sosyal haklarını anlattılar

Bodrum Sağlık Vakfı “Engelli Bireylerin Hukuksal ve Sosyal Hakları” Semineri Kale Okullarında gerçekleştirildi.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum Sağlık Vakfı, 16 Aralık Cumartesi günü saat 14.00’da Bodrum Kale Okulları Konferans Salonunda düzenlediği “Engelli Bireylerin Hukuksal ve Sosyal Hakları” Semineri ile Muğla Barosu Engelli Hakları Komisyonunu ve M.B.B. Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığını engelli bireyler için bir araya getirdi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Hizmet Uzmanı Zeliha Balık ve Muğla Barosu Engelli Hakları Komisyonu Başkanı, Avukat Tuğçe Bayram’ın konuşmacı olarak yer aldığı seminerde, engelli haklarının Türk Hukuk Sistemindeki yeri, eğitim, sağlık, sosyal alanlardaki kanun ve yönetmelikler ile Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından engelli bireylerimize yönelik sunulan hizmetler konusunda bilgiler verildi.

Seminerde, Bodrum İşitme Engelliler Derneği Başkanı Gülsem Talay’dan işaret diliyle çeviri yapıldı.

Muğla Barosu Engelli Hakları Komisyonu Başkanı, Avukat Tuğçe Bayram, sunumunda engelli bireyler için vergi indirim ve muafiyetleri, engelli kimlik kartı, evde bakım maaşı, engelli aylığı, vasi tayini gibi engelli bireylerin sahip olduğu hukuki hakların neler olduğunu ve bu haklara nasıl erişebileceklerinin bilgisini aktardı. Muğla Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmet Uzmanı Zeliha Balık ise sunumunda Kısa Mola, Sessizliğime Ses Ol, Engelsiz Plajlar, Engelsiz Muğla Projesi gibi Muğla Büyükşehir Belediyesinin engelli bireylerimize yönelik sunduğu hizmetleri anlattı.

Türkiye Sakatlar Derneği Bodrum Şubesi, Fethiye Bedensel Engelliler Derneği, Bodrum Gören Kalpler Derneği, Bodrum İşitme Engelliler Derneği katılımlarıyla gerçekleşen seminerde konuşmacıların sunumları işitme engelli misafirlere Bodrum İşitme Engelliler Derneği Başkanı Gülsem Talay tarafından işaret dili ile çevrildi.

Seminer, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Muğla Barosu, Kale Okulları ve konuşmacılara teşekkür plaketlerinin takdim edilmesi ile son buldu.

 

Yorumlar

  1. Huseyin dedi ki:

    Bizde fethiye marmaris birlesiyoruz adina likya koyuyoruz o zaman 😅