Bodrum Gündem

CHP’ye 1 Nisan Şakası / Emin Varol Bodrum Gündem Yazıları

Sarıgül : “Sarıgül’ün yazdığı kitabın son sayfası, daha okunmadı”

Şişli Belediye Başkanı olarak hafızalarda yer alan Mustafa Sarıgül, 2023 yılı bitmeden gazete ve televizyonların Parlamento Temsilcileri ile bir araya geldi.

Sarıgül, Kemal Kılıçdaroğlu’nun ricası üzerine, “Türkiye Değişim Partisi”ni kapatarak, 8 yaşında terk ettiği Erzincan’dan yeniden CHP Milletvekili seçilmişti.

14-28 Mayıs seçimleri öncesinde, Kemal Beyin Cumhurbaşkanı adaylığını desteklediğini yüksek sesle söyleyebilen bir CHP’liydi.

Kılıçdaroğlu’na desteğini çekmedi

2023 yılı bitmeden Mustafa Sarıgül, 6 aylık aradan sonra bir kez daha sorularımızı yanıtladı

Meclis’teki kahvaltılı basın toplantısında, “Yıl sonu hesabı vermeye geldim” dedi.

Toplantının özetinden, “Sarıgül, Özgür Özel liderliğindeki yeni CHP yönetimiyle mesafeli” sonucu çıktı.

Çünkü, CHP’de yönetimin değişmesine rağmen, Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile CHP Genel Başkanlığına adaylığına desteğini saklamadı, yüksek sesle tekrarlamaya devam etti.

Bu destek, CHP’nin yeni yönetimine karşı bir cesaret gösterisi mi bir meydan okuma mı, bilmiyorum…

Kemal Bey ile ilgili övgü dolu sözlerini, “Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı seçilmesi için Erzincan’da olağanüstü çalıştım. Türkiye çapında çalışsaydım sonuç daha farklı olurdu” diye sürdürdü.

Bir gazeteci arkadaşımızın, “Türkiye çapında çalışsaydınız, Kemal Beyi Cumhurbaşkanı seçtirebilir miydiniz?” sorusuna ise, “Kemal beye çok daha büyük katkım olurdu. Cumhurbaşkanı seçilmesi için de elimden geleni yapardım” diye iddialı bir yanıt verdi.

Yumruğumu sıkıyorum ve cebime sokuyorum

Sarıgül, Özgür Özel’in Genel Başkan seçilmesinden sonra “parti içi görevlerini” yapmaya devam ettiğini, “parti içi siyaseti de meşru zeminlerde, şeffaf bir şekilde yapmaya çalıştığını” eklerken

Yumruklarını da sıkmaya başladığını belirtti.

Mustafa Sarıgül, sinirlendiği zaman yumruklarını konuşturmasıyla ünlü bir siyasetçi.

Meclis çatısı altında ANAP’ın eski milletvekilleri Nurhan Tekinel ve Turan Tüysüz’le yumruklaşmıştı. Siyaset bagajında, Deniz Baykal yönetimindeki CHP Kurultayı’nda Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen’i yumrukladığı iddiaları da var.

Mustafa Sarıgül, CHP’nin yeni Genel Başkanı Özgür Özel ve CHP yönetimine ilişkin ısrarlı sorulara yanıt vermek istemedi. “Zaman vermek lazım” diyerek, Rahmetli Süleyman Demirel’in esprilerinden örnekler vererek soruları geçiştirmeye çalıştı.

Ancak konuşmak ister gibi bir hali de vardı.

Sonunda dayanamadı ve yine yumruklu bir cevap verdi:

Şu anda, yumruğumu sıkıyorum ve cebime sokuyorum

Kemal Bey farklı görüşleri buluşturdu

Belli ki rahatsızdı.

Neden yumruğunu sıkıp, cebine soktuğunu şöyle açtı:

“Kemal Kılıçdaroğlu’nu çok eleştirdiler. Niye bunlar yapılıyor, nasıl oluyor diye. Ama Kemal Bey farklı görüşleri buluşturdu ve CHP’nin tarihindeki en yüksek oyu, “yüzde 48” aldı. Kemal Beyin ne kadar zor bir işi başardığını, şimdi çok daha iyi anlıyoruz.”

“Karşılaştığımızda, sadece ‘nasılsınız’ diye soruyorlar. Belediye Başkan adayları belirlenirken, uzlaşma sağlamak lazım. Toplumsal uzlaşma, demokratik nezaket, başarı getirir. Bu bir takım oyunu. Bir kişinin karar vermemesi lazım. Herkesle görüşerek başarı sağlanır. Muhalefette olan arkadaşlarla da görüşülmesi lazım”.

CHP’de 1 Nisan Sendromu

Belli ki CHP’nin yeni yönetimiyle ilgili Mustafa Sarıgül’ün söyleyeceği çok şey vardı. Ama kendi deyimiyle, “yumruğunu sıkıp” cebine sokuyordu.

Milletvekili ve belediye başkanlarını yumruklamasıyla bilinen Sarıgül gibi bir siyasetçi, yumruğunu sıktı mı, vurur. CHP yönetimine karşı sıktığı yumruğunu neden cebine sokuyor?

Mustafa Sarıgül, kahvaltının sonunda, sıkılı yumruğunu cebinden çıkaracağı tarihi de işaret etti:
1 Nisan

Yani, 31 Mart Mahalli Seçimlerinden bir gün sonrayı, yani şakalarıyla ünlü 1 Nisan tarihini gösteriyor.  CHP’nin yeni yönetimi seçimleri kaybederse, parti içi muhalefet, ayağa kalkacak.

Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ı yaratan, zaferle çıkılan 2019 mahalli seçimlerinin mimarı Kemal Kılıçdaroğlu yeniden gündeme gelecek.

Mustafa Sarıgül, bu kritik tarihi şu sözlerle gündeme taşıdı:

“31 Mart’tan sonra ne geliyor? 1 Nisan…

Sarıgül’ün yazdığı kitabın son sayfası, daha okunmadı…”

 

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.