Bodrum Gündem

BODTO Başkanından Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

BODTO Başkanından Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Bodrum Gündem Haber

Gazetecilik mesleğinin büyük özveri gerektiren çok değerli bir meslek olduğuna değinen Başkan Kocadon, Bodrum yerel basın mensupları başta olmak üzere tüm gazetecilerin Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı.

“Çalışan gazeteciler günü, gazetecilik mesleğini icra edenleri onurlandırmak amacıyla 10 Ocak günü düzenlenen bir kutlama günü. Ancak bugünün anlam ve önemini bulması için günümüzde gazetecilik mesleğini icra edenlerin çalışma şartlarını ve mesleklerini ne kadar özgür bir ortamda gerçekleştirebildiklerini de incelemek gerekir.” diyen BODTO Başkanı mesajının devamında şunları kaydetti:

“Gazetecilik mesleği kültürel donanım gerektiren, şeffaflık ve özgürlük ile misyonunu ortaya koyabilen bir meslek dalıdır. Şeffaflık basın mensuplarının haber alma hakkını kolaylaştırdığı gibi özgürlük bu haberleri en doğru şekilde yayın organlarına ve dolayısı ile halka aktarma ortamı yaratır. Şeffaflık ve özgürlük olmadan bir basın mensubunun mesleğini icra etmesi son derece zordur.

Tüm zorluklara rağmen mesleğinin değerlerine bağlı kalıp aynı zamanda da çağın gereksinimlerine uyum sağlayarak gazetecilik yapan herkesi tüm samimiyetimle kutlarım.

Bodrum’un tanıtılması ve halkın haber alma hakkı için, gece gündüz demeden kendi özel hayatlarından feragat ederek çalışan çok değerli Bodrum yerel basın mensupları başta olmak üzere tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlarım.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.