Bodrum Gündem

BG Dergi Başyazarımız Can Pulak’a Onur Ödülü

BG Dergi Başyazarımız Can Pulak’a Onur Ödülü

Gazeteciler Cemiyeti 2023 Yılı Meslek Onur Ödülü, meslekte 62 yılı geride bırakan bodrumgundem.com ve BG Dergi Başyazarımız gazeteci Can Pulak’a verildi.

Bodrum Gündem Haber

Gazeteciler Cemiyeti’nin bu yıl beşincisinin verildiği “Gazeteciler Cemiyeti Meslek Onur Ödülü”nün, jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucu bodrumgundem.com ve BG Dergi Başyazarımız gazeteci Can Pulak’a sunulması kararlaştırıldı. Ödül töreni Gazeteciler Cemiyeti’nin kuruluş yıl dönümü ve Çalışan Gazeteciler Günü olan 10 Ocak Çarşamba günü gerçekleşti.

Can Pulak kimdir?

1943 yılında İstanbul’da doğdu. Işık Lisesi’nden mezun oldu, Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi’ni bitirdi. Gazeteciliğe 1961 yılında dönemin en büyük spor gazetesi Türkiye Spor’da foto muhabiri olarak başladı. Vatan, Zafer, Yeniistanbul, Dünya, Son Havadis, Günaydın gazetelerinde muhabirlik, yazı işleri müdürlüğü, Ankara temsilciliği görevlerinde bulundu, Anadolu Ajansı’nda Genel Müdür Yardımcılığı yaptı. Ardından Başbakanlık’ta ve Cumhurbaşkanlığı’nda basın danışmanlığı ile turizm ve çevre danışmanlığı görevlerinde bulundu. Ege kıyılarına yerleşen Can Pulak, pek çok sivil toplum kuruluşunda aktif olarak görev yapmakta ve doğanın korunması çabalarına katkı vermektedir. Pulak, halen çeşitli gazete ve dergiler ile internet gazetelerinde sürekli yazılar kaleme almayı sürdürmektedir. Ayrıca ağaç, bitki, çalı, çiçek üretimiyle uğraşmaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.