Bodrum Gündem

Hrant Dink’in Katledilişinin 17.Yılı

Hrant Dink’in Katledilişinin 17.Yılında Bodrum Belediye Meydanında Anıldı. 

Bodrum Gündem Haber

Hrant Dink’in Katledilişinin 17.Yılında Bodrum Belediye Meydanında Anıldı.  Hrant Dink’in anma töreni TİP Bodrum İlçe Başkanı Barkın Kurt’un okuduğu basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı;

“Hrant Dink ülkesini seven aydın bir gazeteciydi, insan hakları savunucusuydu. Tek isteği bu topraklarda kardeşçe barış içinde yaşamaktı.

Hrant’ı 17 yıl önce katlettiler.

Bu cinayetin işleneceği biliniyordu, önlem almayanlar, bildikleri halde bilmezden gelenler bu cinayete ortak olmuşlardır. Daha sonrasında tetikçinin kahramanlaştırılması, yargı süreçlerinin gerçek failleri korumayla geçmesi de bunu doğrulamaktadır.

Bu cinayetin perde arkası aydınlatılmadı, korunan kollanan tetikçi de Kasım ayında serbest bırakıldı. Seçilmiş milletvekili Can Atalay hakkında AYM’nin verdiği hak ihlali kararına rağmen tutsaklığı sürüyor, Gültan Kışanak’ın hukuksuz tutukluğunda yasal süre dolmasına karşın hala serbest bırakılmadı, bu ülkenin en onurlu direnişlerinden biri olan Gezi’nin tutsakları haksız, hukuksuz bir şekilde içerde.

Bunca suçsuz insan içerideyken adalette bu kadar haksızlık varken gerçek faillerin ortaya çıkarılmadan Hrant Dink’in katilinin tahliye edilmesiyle adeta adaletin tabutuna bir çivi daha çakılmıştır.

Bizler, adaletin peşindeki milyonlarca insan gibi gerçek katili biliyoruz, tanıyoruz! Aklayanlardan da koruyanlardan da cinayeti tasarlayanlardan da günü gelecek hesabını bir gün mutlaka soracağız.

Bu ülkenin mahkemelerince kaçak maden ocaklarında göçmen işçi çalıştırmak, suçun üstünü örtmek için patron eliyle işçi öldürmek serbest; kadınların kazanılmış haklarını gasp ederek, katilleri cezasızlıkla ödüllendirerek önünü açtıkları kadın cinayetleri işlemek serbest; kar ve rant hırsı uğruna çürük yapılarda binlerce yurttaşın ölümüne yol açmak serbest; mafya çetelerinin liderlerinin ülke yönetiminde söz sahibi olması serbest!

Kardeşçe yaşamak yasak, eşit ve özgür olmak yasak, adalet isteyenler ise terörist.

Bizler hangi etnik kökenden gelirsek gelelim, hangi kesimden olursak olalım kardeşçe yaşama olan inancımızı sürdürmeye devam edeceğiz. İnadımız sürecek. Katilleri yaratan, koruyan kollayan faşizmi birlikteliğimizle kardeşliğimizle ortadan kaldıracağız. Bu ülkeyi karanlığa teslim etmeyeceğiz.

Faşizime inat kardeşimizsin Ahparig, seni unutmayacağız, unutturmayacağız.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.