Bodrum Gündem
TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Tandoğan Uysal; 1985 yılında Anka Haber Ajans’ında muhabir olarak başlayan basın hayatı sırasıyla, Ulusal Basın AJANSI (UBA) Anadolu Ajansı İsveç Bürosu ve Hürriyet Gazetesi’nde 25 yıl süren İsveç Temsilcisi olarak çalıştı. İsveç Devlet Radyosu Türkçe bölümünde serbest gazeteci olarak çalıştı.

    AK Parti gol atıyor. CHP daha adaylarını açıklayamadı !

    AK Parti seçimlere 73 gün kala uzaya astronot yolluyor. Tüm adaylarını açıklamış. Hatta Muğla Büyükşehir adayı Aydın Ayaydın, Yatağan’da gelenesel deve güreşleri festivaline bile katılıp seçmen ile kucaklaşıyor. Bunla da kalmayıp CHP’den Muğla’da yarım kalmış yolları denetleyip eleştiriyor.

    -AK Parti planlı algı operasyonunda başarılı

    AK Parti uzaya 55 milyon dolar vererek yolladığı astronotu ile Mustafa Kemal Atatürk’ün  o tarihi sözü “ İstikbal Göklerdedir” sözü İle güçlü büyük Türkiye imajı yaratma algısı İle seçimlere start veriyor.

    -Ana muhalefet ise CHP adaylarını belirlemede kavga ediyor

    CHP ise Muğla dahil bir sürü il ve ilçe de daha adayını belirleyemedi. CHP eğer bu seçimde de gol yerse sittin sene bu AK Parti iktidarını bu ülkeden kurtaramazsınız.

    Aynı zamanda, Laik Türkiye Cumhuriyetini bize emanet eden Ulu Önder  Mustafa Kemal Atatürk’ün de emanetine de ihanet etmiş olursunuz. Bunu da bilesiniz.

    -İktidardaki çalışmaya planlamaya bakar mısınız?

    Ana muhalefet CHP’de durum böyle yavaş ilerlerken, seçimlere 73 gün kala iktidar uzay’a ilk Türk astronotunu yolluyor. Bununla da kalmayıp Türk milletini de ta kalbinin derinliklerinden Mustafa  Kemal Atatürk’ün sözü İle vuruyor.

    -Alper Gezeravcı ile gururu yaşadık ancak acaba da dedik

    Türkiye’ye daha önceki yıllarda uzaya gitme sözü veren Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir siyasi mühendislik planlaması ile de gölünü attı.

    Erdoğan, yerel seçimlere 73 gün kala ilk Türk astronotunu uzaya yollayarak hem verdiği sözü yerine getiriyor. Hem astronot uzayda Türk milletine seslenerek,  Mustafa Kemal Atatürk’ün o meşhur tarihi sözü olan “ İstikbal Göklerdedir” sözünü söyleyerek bir anda bu yolculuk bir seçim kazanma stratejisine dönüşüyor.

    Türkiye hem bir yandan gurur yaşarken, bir yandan da bu siyasi tartışma İle ikiye bölünüyor. Kısacası bu bölünmüşlük hep siyasi bir krize dönüşerek bir algı operasyonu gibi görülüyor.

    -Astronot bu sözü planlı mı söyledi?

    O gurur duyduğumuz astronotumuz Alper Gezeravcı Atamıza ait “İstikbal  Göklerdedir” sözü onun inisiyatifinde doğaçlama söylenmiş bir söz mü, yoksa planlı söylenmiş bir söz konusunda tereddüt var.

    -Tabii ki bir Türk vatandaşının ilk uzaya çıkışı gurur verici.

    Ancak bu iktidarda her şey planlı bir mühendisliğe dönüştürerek, hep  bir algı oluşturduğu için Türkiye maalesef buraya kilitlendi.

    Türk milleti bu gururla uzaya giden ilk astronotunun mutluluğunu gözleri yaşarırken izlerken, Türkiye böyle bir ikiye bölünmüşlüğü siyasi olarak yaşadı.

    -Bir önceki Genel Seçimde de aynı algı ilk Türk otomobili TOGG’da da yaşamadık mı?

    AK Parti iktidarın 22 yıllık gücü siyasi mühendislik ile geleceği ve seçimleri böyle algı ile yönetiyor desek abartmış olmayız. İşte AK Parti ile ana muhalefet arasındaki fark böyle ortaya çıkıyor.

    CHP seçimlere 70 gün kala adaylarını açıklamada zorlanırken İktidar uzaya yolladığı astronot ile yarattığı  Büyük Türkiye imajı ile bu seçimlere de dolu dolu giriyor.

    Bugün kimse emeklinin aldığı 10 bin TL’yi konuşmuyor. Türkiye uzaya giden ilk astronot Alper Gezeravcı’nın uzayda ilk kez seslendirilen Atatürk’ün o tarihi sözünü  “ İstikbal Göklerdediri” konuşuyor.

    Sevgi ve Saygılarımla

    Tandoğan UYSAL

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    1. Erkan önen dedi ki:

      Sizin gibi muhaliflerden kurtaramadı Erdoğan memleketi biraz objektif olun haber yaparken sizin kadar fikirleri kirli değil en azından ne yaptı bu güzelim büyük şehrimize chp