Bodrum Gündem

CHP’nin Muğla anketinden Ahmet Aras çıktı

+ CHP’de Muğla düğümü Cuma günü çözülecek.

+ Muğla ve ilçe adayları Ankara’ya çıkartma yaptı.

+ Muğla büyükşehir için bir milletvekili ile bir belediye başkanı yarışıyor.

+ En şanslı isimler, eski milletvekili Süleyman Girgin ve Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras.

+ Muğla Büyükşehir için yapılan anketlerden birinde, Ahmet Aras birinci oldu

Emin Varol/ANKARA

31 Mart yerel seçimleri için aday belirlemeye devam eden CHP’nin, derin kulislerinde dolaşmaya devam ediyorum.

Muğla büyükşehir belediye başkan adayının kim olacağına ilişkin kulis bilgilerine kulak kabartıyorum.

CHP Parti Meclisi cuma günü toplanıyor.

Öncelikle Muğla düğümünün bu hafta çözüleceğini söylemeliyim. Çünkü, CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi’nin cuma günü, Genel Başkan Özgür Özel Başkanlığı’nda toplanmasına karar verildi.

Merkez Yönetim Kurulu, yapılan anket sonuçları ve eğilim yoklamaları ile Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayının kim olacağına karar verecek. MYK’nın kararı Parti Meclisi’ne sunulacak. Parti Meclisi’nden çıkacak isim ise Özgür Özel tarafından kamuoyuna açıklanacak.

Muğla için 4 ayrı anket yapıldı.

CHP, Muğla büyükşehir belediye başkan adayını belirleyebilmek için uzun süredir çalışıyor.

Bugüne kadar 4 ayrı memnuniyet anketi yaptı. Muğla milletvekillerinin görüşlerini aldı. Ayrıca eğilim yoklamaları yaptı.

Memnuniyet anketlerinin ilk ikisine aday adaylarının tamamı katıldı. Bu adayların çoğu eski milletvekiliydi.

Örneğin; Dr. Nurettin Demir, Av. Akın Üstündağ, Mürsel Alban, Süleyman Girgin ve Av. Burak Erbay CHP’de Muğla Milletvekilliği yaptı.

Aday adayları arasında belediyecilikle ilgili tek isim ise Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’tı.

İlk iki anketten sonuç çıkmadı. Açık oy farkı ile kimse birinci olamadı. İlk sırada yer alan aday sadece yüzde 26 oy alabildi.

  1. ankete 7 aday adayı katıldı

CHP Genel Merkezi 3. Defa anket yapılmasına karar verdi. Aday adaylarından sadece 7 kişi ankete dahil edildi. Ancak, yine açık oy farkıyla birinci olan bir aday çıkmadı. Kimse büyük bir oy farkıyla ilk sırada yer alamıyordu.

Bu da CHP Genel Merkezi’nin karar vermesini zorlaştırıyordu.

Milletvekillerinin görüşü alındı

Bu defa CHP Muğla Milletvekillerinin görüşleri alındı. CHP’li Milletvekilleri, Cumhur Uzun, Gizem Özcan ve Süreyya Öneş’le toplantı yapıldı.

Bu toplantıda, “Muğla adayının biraz da olsa belediyecilikten anlaması konusu” gündeme geldi. Bazıları Ahmet Aras’ı, bazıları da Muhammet Tokat’ı Muğla’ya aday gösterdi.

Cumhur Uzun da aday oldu

CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun da “sürpriz” bir şekilde aday oldu. Uzun, Muğla büyükşehir belediye başkanlığı için yapılan ankete katılmak istedi. 14 Mayıs’ta yapılan seçimlerde Milletvekili seçilen Cumhur Uzun, Baro Başkanlığı da yapmıştı.

Muhammet Tokat çıktı, Ahmet Aras geldi

CHP Genel Merkezi, Muğla milletvekilleriyle yaptığı toplantıdan da sonuç alamadı. Ancak süreç ilerliyor ve aday belirlemede geç kalınıyordu.

CHP 4. defa ve son bir anket yaptırmaya karar verdi. Ancak ankete katılacak aday adayı sayısını 4’e indirdi. Anket çalışmasına hafta sonu başlandı. Muğla genelinde devam ediyor.

CHP Genel Merkezi, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ı 4. Anket listesinden çıkardı. Yeni listeye belediye kökenli tek isim Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras alındı.

Ahmet Aras, milletvekilleri Süleyman Girgin, Burak Erbay ve Cumhur Uzun’la yarışıyor.

Aras anketin birinde birinci çıktı

Ankete katılanlardan eski milletvekili Süleyman Girgin, iki memnuniyet anketinden ilk sırada çıktı. Başarılı bir milletvekilliği dönemini geride bırakan maden işçisi ve sendika kökenli bir isim. Süleyman Girgin anketlerde kırsal kesimden olumlu oylar alıyor. Muğla adaylık yarışına ipi göğüslemeye en yakın isim.

Süleyman Girgin’le aynı dönem Muğla Milletvekilliği yapan ve adaylar arasında en genci olan Av. Burak Erbay, kampanya döneminde sosyal medyayı iyi kullanıyor. Burak Erbay, CHP’li bir aileden geliyor. Babası Salih Erbay, 3 dönem Köyceğiz belediye başkanlığı yapmış bir isim.

Cumhur Uzun ise 8 ay önce Muğla milletvekili seçilen ve Genel Başkan Özgür Özel’e yakın bir isim.  Cumhur Uzun kendi isteği ile aday listesine dahil oldu ve anketlere katıldı.

Ahmet Aras sürprizi

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın Bodrum belediye başkan adaylığı adeta, Muğla genelinde oylanıyor.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olmayan Ahmet Aras, Muğla büyükşehir adaylığı için yapılan anketlerde yer alıyor.

Ankete katılan isimler arasında, belediyecilik deneyimi olan  tek isim. Bugüne kadar yapılan anketlerin birinden, milletvekillerini geride bırakarak ilk sırada çıktı.

Ahmet Aras’ı İmamoğlu mu destekliyor?

CHP Genel Merkezi’nin derin kulislerinde;

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından desteklendiği konuşuluyor.

Bu nedenle de sadece Bodrum Belediyesi için yeniden aday olan Aras’ın kendi inisiyatifi dışında, Muğla büyükşehir için yapılan anketlere alındığı iddia ediliyor.

İmamoğlu desteğini arkasına alan Ahmet Aras da anketlerde ya birinci çıkıyor ya da eski milletvekilleri ile başa baş yarışıyor. Muğla seçmeninden ilgi görüyor.

Düğüm cuma günü çözülecek

Ahmet Aras’ın da içinde olduğu 4. ve son anketin sonucu bu hafta sonu CHP Genel Merkezi’ne gelecek.

Cuma günü arka arkaya toplanacak MYK ve Parti Meclis’inde Muğla adayına karar verilecek.

CHP eski milletvekili Süleyman Girgin’in bu son anketten de birinci çıkması halinde CHP Genel Başkanı Özgür Özel tarafından Muğla büyükşehir belediye başkan adayı olarak ilan edilecek.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın bu son ankette dereceye girmesi halinde, Bodrum Belediye Başkanlığı’na yeniden adaylığı ilan edilecek. Yani, Ahmet Aras’ın Bodrum adaylığı, Muğla genelinde yapılan bir anketle belirlenecek.

Ama bir gerçek var ki;

Bir milletvekili veya bir belediye başkanı, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacak.

 

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

  1. Ali candan dedi ki:

    Bodrum iş yapamayan koskoca Muğla’da mı yakacak? Bence bu bir hayal… Ahmet Aras bodrumu toparlasın…

  2. Umut dedi ki:

    Bodrumda boka basmadan yürümeye calisyoruz darısı Muğla’nın başına