Bodrum Gündem
TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Tandoğan Uysal; 1985 yılında Anka Haber Ajans’ında muhabir olarak başlayan basın hayatı sırasıyla, Ulusal Basın AJANSI (UBA) Anadolu Ajansı İsveç Bürosu ve Hürriyet Gazetesi’nde 25 yıl süren İsveç Temsilcisi olarak çalıştı. İsveç Devlet Radyosu Türkçe bölümünde serbest gazeteci olarak çalıştı.

    CHP Ankaralı aday ile Bodrum’da seçim kazanamaz

    Özgür Özel’in Bodrum adayının yakın arkadaşı Ankara Milletvekili Umut Akdoğan adı üzerinde odaklaştığı üzerine duyumlar Bodrum kulislerine bomba etkisinde düştü.

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eğer Bodrum’un dışından atama ile Bodrum’a aday belirlerse sonu hüsran olur.

    -Bodrumlu olmayan ve tepeden atama seçim kaybettirir

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel Bodrum’da kimsenin tanımadığı Ankara Milletvekili Umut Akdoğan’ı Bodrum Belediye Başkan adayı olarak açıklarsa, CHP’nin Bodrum’daki kalesinin düşmesine zemin hazırladığı gibi bir büyük skandala da imza atar.

    Bodrumlu Başkan Bodrum’un doğasında var.

    Bir kere Bodrum seçimlerinin en belirleyici ve olmazsa olmazı Belediye Başkanının Bodrumlu olmasından geçer. Bodrum seçimlerini kazanmak için çok farklı bir sinerji yakalanmalı.

    -Mehmet Tosun ile Bodrum’daki çıta yükseldi

    Çünkü AK Parti’nin Bodrum adayı Mehmet Tosun Bodrumlu, Bodrum’u bilen ve Konacık Belediyesi’nde çok başarılı bir belediyecilik tecrübesi olan biri. Aynı zamanda iktidarın adayı. Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan ve Türkiye’nin tanıdığı bir isim olan Aydın Ayaydın ile birlikte seçime giriyor.

    -Ahmet Aras’ın görüşü alınmalı

    Onun için CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel, bilmediği sularda boğulmamak için Bodrum’u bilen Ahmet Aras’a bu konuda başvurmalıdır. Özgür Özel, mademki Muğla Büyükşehir adayını Ahmet Aras olarak belirlediğine göre Bodrum’u bilen Bodrumlu Ahmet Aras’ında bu konuda görüşünü almalı.

    Yoksa 31 Aralık 2024 seçimlerinin en kötü ve en skandal sonucunu alır ve CHP’yi büyük bir skandala doğru iter. Örneğin Bodrum’da belediyeciliği bilen Bodrumlu bir kadın aday farkındalık yaratacak ve bir sinerji yaratacaktır.

    CHP içerisinde hukukçu Umut Akdoğan ne kadar başarılı olursa olsun bu demek değildir Bodrum Belediye Başkanlığında da başarılı olacak. İkisinin de kriterleri farklıdır.

    Sevgi ve Saygılarımla
    Tandoğan UYSAL STOCKHOLM

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.