Bodrum Gündem
TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Tandoğan Uysal; 1985 yılında Anka Haber Ajans’ında muhabir olarak başlayan basın hayatı sırasıyla, Ulusal Basın AJANSI (UBA) Anadolu Ajansı İsveç Bürosu ve Hürriyet Gazetesi’nde 25 yıl süren İsveç Temsilcisi olarak çalıştı. İsveç Devlet Radyosu Türkçe bölümünde serbest gazeteci olarak çalıştı.

    Türkiye’nin kırmızı çizgisinde değişim mi var?

    Türkiye’nin Suudi Arabistan ile ciddi bir Atatürk sorunu var. Her tarihte bu ülkede hangi düzeyde Türkiye’ye gelinirse gelinsin Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün yattığı Anıtkabir ziyaret edilmiyor.

    Suudi’ler Atatürk’e hep tavırlı

    Tüm dünyadan süper devletlerin liderlerinin saygı ile ziyaret ettiği  Anıtkabir, her nedense Suudi Arabistan tarafından bir siyasi  mesaj olarak ziyaret edilmez ve diplomatik bir krize de yol açmaz.

    Oysa Türkiye Cumhuriyeti, Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdülaziz Âl-i Suud’un ölümü nedeniyle Türkiye’nin 24 saat millî yas ilan etmiş bir ülkedir.

    Biz Suudi Arabistan’a bu derece önem verirken özellikle Suudi’lerin Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e bu şekilde kasıtlı olarak değersizleştirmesi bir Türk vatandaşı olarak beni ve milyonlarca benim gibi düşünen Türk’ü üzüyor.

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir kere de siyasallaştırmasa ne olur

    En son olarak sporda yine Mustafa Kemal Atatürk kaynaklı yaşanan krizinde aynı bilinçten kaynaklandığı apaçık ortada iken, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu konuda Türk muhalefet partilerini suçlaması şok edici bir tavırdır.

    Konuyu çarpıtmaktan başka bir şey değil

    Suudi Arabistan’ın Atatürk konusunda yıllardır açık ve net tavırlarını o da tüm Türkiye’de ve Suudi’lerde bilirken, bunu bizim  muhalefet partilere yüklemesi de anlaşılır gibi değildir.

    O nedenle insan ister istemez Türk ulusunun çok hassas olduğu Mustafa Kemal Atatürk konusundaki kırmızı çizgisinde bir değişim mi oldu? diye sormak istiyor. Suudi Arabistan’da çeşitli Atatürk söylemleri nedeniyle oynanmayan Fenerbahçe- Galatasaray Süper Kupa Finali Suudi Arabistan’ın Atatürk bakışındaki siyasi bakışından kaynaklanan bir tavırdır.

    Konu Suudi’ler olunca düşünce özgürlüğü yok sayılıyor

    Bu konuda sosyal medyada görüşlerini ve tepkilerini belirtenlere karşı da İçişleri Bakanlığı açıklamasında takibe alındığına yönelik açıklamada düşünce özgürlüğüne aykırı olup Suudi’lere yönelik bir korumadan başka bir şey değildir.

    Türk ulusu bu yaşanan Suudi krizini unutmayacaktır. Ulusal onur ticari çıkarın önünde olmalı. Sonuçta söz konusu olan kişi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Türkiye’nin kırmızı çizgisidir. Bir siyasi iktidarın gücü bunu değiştirmeye yetmez.

    Sevgilerimle Tandoğan UYSAL

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.