Bodrum Gündem

Üç Kuşak Üç Sanat

Üç Kuşak Üç Sanat
01.02.2024
0
A+
A-

Bodrum üç sanat üç kuşak birlikte, Özgün Ünlü – Deniz Ada Özkan Resim Sergisi, Korkmaz Ünlü – Özgün Ünlü ‘İmza Günü’ Deniz Ada Özkan ‘Piyano Dinletisi’ B.B. Kültür A.Ş. bünyesinde hizmet veren Mausolos Sergi Salonunda sanat severlerle buluşuyor.

Bodrum Gündem Haber

2 Şubat saat 17.00 de imza günü, resim sergisi ve piyano dinletisiyle Mausolos Sergi salonunda gerçekleşecek olan etkinlikte seksen dört yaşındaki emekli öğretmen Korkmaz Ünlü altmış senedir sakladığı şiirlerini ‘Her Şey Bildiğin gibi’ adlı şiir kitabıyla, kızı yazar ressam Özgün ünlü ‘İstismarın İki Yüzü’ ve Anahtar Papasın Altında’ kitapları ve yaptığı üç boyutlu ve çok yönlü tabloları ve Özgün Ünlü’nün 16 yaşındaki kızı Deniz Ada Özkan’ın eşsiz tablolarıyla üç nesil yapıtlarını sergileyecek.

Sanatın bir aileyi nasıl birbirine yakınlaştırdığını hatta yapıştırdığını ve sanatın aralarında yeni bir iletişim dili olduğunu söyleyen Özgün Ünlü sözlerine şöyle devam etti “Kızımın büyüyüp sanatla ilgilenmeye başlamasıyla ailede sanat rüzgarları esmeye başladı Küçük kızımız bize ilham oldu. Korkmaz Ünlü ’nün kızına ve torununa öncü olup eski aşk şiirlerini ortaya çıkarmasıyla ailenin yıllardır yazdıkları, yaptıkları tablolar sanat severlerle buluştu. Yazar ressam Özgün Ünlü, yıllardır yaptığı tabloları ve yazdıklarını kendisine saklayıp kimseyle paylaşamamıştır. Kendisinin ve babasının ortak özelliği olan bu kişilik yapılarına da bir sendrom ismi uydurmuştur, bu sendromu kendisi şöyle açıklamıştır ‘Da Vinci Sendromu’ sanatçılar hiçbir zaman kendi yaptıklarından memnun olmazlar, o yaptıklarının ürettiklerinin kendisinden çıktığına inanmazlar çünkü o el onların elidir ama o taklit ettikleri doğanın bir aksidir, doğa ve dünya o kadar muhteşemdir ki sanatçı O’nu kendisinin aksettiremeyeceğini, yenileyemeyeceğini, resmedemeyeceğini bilir. Bu nedenle ne yazdıklarımı ne de yaptığım tablolarımı benimsemedim. Beni kendime getiren, babamın şu lafı olmuştur ‘ben yazdıklarımı yaktım sen kendini yakma kızım’.”

Özgün Ünlü neden edebiyat, neden resim sorusuna “Düşüncenin en silinmez en güzel aktarım aracı olan yazı ve onun mimarisi olan edebiyat, kitlelerin ruhuna en iyi işleyen ve sinen en önemli sanattır ve resim doğadaki eşsiz güzellikleri taklit etme çabamdır. Ailecek yaptıklarımız bu hayatın bize sunduğu güzelliklerle kıyaslanamaz, aslında yaptığımız ustaca iki kelimeyi yan yana getirmek bir bez parçasına renk katmaktan başka bir şey değil. Ben bir şeyler yapayım diye ortaya çıkmadım, hayatımı yaşarken, bir şeyler ararken aslında kendimi ararken en sonunda demir aldığım yer ve attığım yer ve beni hayata bağlayan en güzel şey sanat oldu.

Kişisel gelişim kategorisinde yayınlanan kitabı ‘İstismarın İki Yüzü’ kitabında yazar tarafsızca suç, suçlu ve mağduriyeti, istismarın çeşitlerini, dünyanın istismar üzerinde döndüğüne dikkatleri çekiyor. Güne başlar başlamaz, işe giderken dinlediğimiz radyoda ki şarkının sözleriyle, reklamlarda ki sloganlarla sokakta ki tabelalarla her an istismar ediliyoruz ve ediyoruz. Sistemin dayattığı ve kendi yaşadığı istismarlara isyan olarak yazmaya başladığı kitabı Uzman kişilerinde beğenisiyle faydalı kitaplar arasın da yerini aldı. Bir medeniyetin daha yüksek bir idrak seviyesine ulaşabilmesi için toplumun faydalı ve güzel şeyler üretmesi ve yaratmasının gerekli olduğunu düşünüyor.” Şeklinde açıklama yaptı.

2 Şubat saat 17.00 de   imza günü, resim sergisi ve piyano dinletisiyle Mausolos Sergi salonunda

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.