Bodrum Gündem

Hangi sihirli el Bodrum adayını değiştirdi?

Hangi sihirli el Bodrum adayını değiştirdi?

Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum Belediye Başkan aday adaylarından Emre Köroğlu yazılı bir basın açıklaması yayınladı. Köroğlu yaptığı açıklamada kendi adının başkan adayı olarak açıklanacağı esnada hangi elin bu sonucu değiştirdiğini şu cümlelerle sordu “Nasıl bir güç ya da nasıl bir sihirli el değdi de Bodrum adayı belirlendiği söylenirken bir anda tüm aday adayları by-pass edilerek genel merkezimiz farklı bir tasarrufta bulundu ?”

Bodrum Gündem Haber

Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum Belediye Başkan aday adaylarından Emre Köroğlu’nun yaptığı yazılı basın açıklamasının detayları şöye;

Bodrum Uğruna mücadele ettiğimiz değerler ve ilkeler bütününde başka bir belediyeciliğin mümkün olduğu bilinciyle ve hep birlikte bunu başarabileceğimize olan inançla çıktığım bu yolda, büyük ilgi ve desteğini her zaman yanımda hissettiğim tüm dostlara şükranlarımı sunuyorum.

Kişilerden daha çok bir anlayış değişimine ihtiyacı olan Bodrumun aynı şeyleri yaparak farklı bir sonuca ulaşmasını beklemek, olduğumuz noktadan çok daha kötü bir noktaya bizi götürme endişesini siz değerli hemşehrilerimle paylaşmak istiyorum.

Cumhuriyet Halk Partisi adaylık takvimi içinde başvurularını yaparak süreci götüren, bu süreçte maddi ve manevi olarak emek veren, tüm bilgi ve birikimi ile bu kent için kendini ortaya koyan, hayal kuran, bu hayaline bir kenti ortak eden tüm aday adaylarının nezaketen de olsa bir gerekçe, bir görüş bildirilmeden, etik dışı bir tutumla bir günde saf dışı bırakılmış olması, kabul edilebilir olmamakla birlikte parti genel merkezimizin değişim iddiasının maalesef epey uzağındadır.

Geçen hafta açıklanan Muğla Büyükşehir Belediyesi başkan adaylığı sırasında eş zamanlı olarak gerek Bodrum ve gerekse ülkemizin dört bir yanından benim de Bodrum için adımın açıklanacağı yönünde parti yöneticileri ve ilgililerinden aldığım tebrik telefonları ve mesajları sonunda açıklanma beklentimiz maalesef hiç adaylığı olmayan bir arkadaşımız lehine sonuçlandırılmıştır.

Nasıl bir güç ya da nasıl bir sihirli el değdi de Bodrum adayı belirlendiği söylenirken bir anda tüm aday adayları by-pass edilerek genel merkezimiz farklı bir tasarrufta bulundu ?

Bu satırları kaygı içinde sizlerle paylaşma nedenim, adaylık meselesinin çok dışında, bir seçimin kazanılması ya da kaybedilmesinden daha önemli olan; hak, hukuk ve adalet ekseninde sıkışan ülkemizde parti içi demokrasinin hala bir şekilde bahanesinin bulunması ve erdemli örnek bir aday belirleme yöntemini hala başaramıyor oluşumuz.

Değerli dostlarım, şu da var ki; Bodrumlu olmak meselesi, Bodruma sadakatle bağlı ve korumacı olmakla açıklanabilir. Buna inanıyor ve bunu özellikle ifade etmek istiyorum. Ömrümün yarısından fazlasını Bodrumdan almış bir hemşehriniz olarak bundan sonra izleyeceğim yol, aldığımdan daha fazlasını bu cennet topraklara vermek için çalışmaya devam etmek olacaktır.

Bu aşamada bir konuyu daha dikkatinize sunmakta fayda görüyorum, Cumhuriyet Halk Partisi başka siyasi partiler gelmesin diye oy atılan bir parti durumundan bir an önce çıkarılmalı, halkımıza gerçekten umut olacak fikir ve idealleri hatırlanmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle her zaman söylediğim gibi ‘mirasyedi olarak değil miras bırakan olmak’ için Bodrum ve ülkem adına verdiğim mücadelenin bundan önce olduğu gibi bundan sonra da süreceğinden hiç şüpheniz olmasın.

 

Saygılarımla…

 

Her şey Bodrum’la güzel.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.