Bodrum Gündem

Üç Kuşak Üç Sanat

Üç Kuşak Üç Sanat

Bodrum’da “Üç Kuşak Üç Sanat” isimli resim sergisi ile imza günü gerçekleştirildi.

Bodrum Gündem Haber

Korkmaz Ünlü ile kızı Özgün Ünlü’nün kitap imza günü  ve Özgün Ünlü’nün 16 yaşındaki kızı Deniz Ada Özkan’ın resim sergisi, Mausolos Sergi Salonu’nda gerçekleştirildi.

Üç kuşak üç farklı sanat dalında bir arada gerçekleştirdikleri etkinlik sanatseverler tarafından büyük ilgi gördü.

Deniz Ada Özkan Eric Sati’nin Gnossienne No 1 ve Jamie Duffy den Solas parçasını piyanosuyla icra etti. Gnossienne önce varoluşu sorgulattı, Solasla da doğayı, aşkı, baharı bize hissettirdi. Güveleri resmettiği tablosunun önünde sanki güzel bir peri kızı piyano çalıyordu. Dinletiden sonra yetenekli ve güzel Deniz Ada gençlerin yeteneklerine, cesaretlerine dikkati çekmek için, sergilerinde kıyafetlerini dizayn eden arkadaşı on beş yaşındaki Hilal Nur Altın’a teşekkür etmek için yanına çağırdı ve iki genç kız gençler için daha fazla etkinlik yaratılmasını istedi.

“İstismarın İki Yüzü” ve “Anahtar Paspasın Altında” isimli iki kitaplarını imzalayan Özgün Ünlü yaptığı konuşmada şunları söyledi

Üç kuşak üç sanatın oluşumunu kısaca, ‘ailecek bir kozaydık, kızım büyürken ona bilim, edebiyat, resim gibi konularda imkân sağlarken ve ona örnek olmaya çalışırken galiba birbirimizi tetikledik ve sonunda koza patladı hep birlikte kelebeğe dönüştük. Emekli Öğretmen Korkmaz Ünlü konukları Hacı Bektaş-ı Veli’nin ‘Kibir bele sarılmış taş gibidir, onunla ne uçulur ne yüzülür’ sözüyle selamlayıp, Dostoyevski’nin ‘Ben dünyaya sevgi paylaşmaya geldim kin değil’ sözüyle konuşmasına devam etti. Kitap okumak için değil kitaptan bir şeyler almak ve o aldıklarımızı yandaşlara yani çevremizdekilere bir ışık olarak verebilmek çok çok önemli. Böyle insanlar çoğalırsa ya da böyle insanlar olmaya çalışırsak biz gelecekte mutlu bir ülkenin mutlu insanları oluruz’ dedi.

Hepimizin sevgiyle, saygıyla, güzelliklerle baş başa kalmamızı dileyerek 1962 yılında yazdığım ‘Yitik’ şiirini ve ‘Annem’ Adlı şiirini okudu. Seksen dört yaşındaki öğretmenimiz sevgi dolu, esprili konuşmasını şiirleriyle sonlandırdı.

YİTİK

Önce güzlerinde kalmıştı gözlerim,

Sonra kişiliğimi yitirdim eteklerinde!

Özgün Ünlü konukları selamladıktan sonra, belediye çalışanlarına, kültür A.Ş. ye ve Belediye Başkanı Ahmet Arasa ve konuklara canı gönülden teşekkür ederek konuşmasına başladı.

Özgün Ünlü ‘Çocuklarımızın ve gençlerin, önlerinde değil yanlarında duralım çünkü çocuklarımız, gençlerimiz bizim geleceğimiz onlar bizim güzel yarınlarımız, mutlu, refah bir ülke için, dünyamızı ve çocuklarımızı istismar etmeyelim.

Yazdığım ‘İstismarın İki Yüzü’ adlı kitabımı gençlere ücretsiz hediye ediyorum. Kitabımda istismarın her türüne değinirken insanın kendi psikanalizini yapabileceğini ve bunun yöntemlerini paylaşıyorum. Kitabımı okuyan konusunda uzman Süleyman Demirel Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanı dostum Profesör Süleyman Serhat Gürpınar kitabımın kapanışını yaparak kitabıma katkı bulunmuştur. Dileğimiz mutlu çocuklar ve güzel dünyamızın güzel kalması. Dünyayı güzellik kurtaracak’ diyerek kitaplarını sanat severlere imzaladı.

Açılışta Ünlü ailesini yazar, ressam, sanat sever dostları ve genç nesil sevgiyle kucakladı. Sergi 2-12 Şubat tarihleri arasında sanat severleri ağırlayacak.

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.