Bodrum Gündem
TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Tandoğan Uysal; 1985 yılında Anka Haber Ajans’ında muhabir olarak başlayan basın hayatı sırasıyla, Ulusal Basın AJANSI (UBA) Anadolu Ajansı İsveç Bürosu ve Hürriyet Gazetesi’nde 25 yıl süren İsveç Temsilcisi olarak çalıştı. İsveç Devlet Radyosu Türkçe bölümünde serbest gazeteci olarak çalıştı.

    Tamer Mandalinci’yi linç etmeye gerek yok!

    Tamer Mandalinci’nin Bodrum Belediye Başkan adaylığına seçilmesinden sonra “Miras yedi değil, miras bırakan olacağız” demek çok büyük bir haksızlık ve saygısızlıktır.

    Bodrum Belediye Başkan adayı olan Tamer Mandalinci sonuçta aranızdan çıkmış pırıl pırıl ve gelecek vaat eden bir kardeşinizdir.

    Sonuçta, üyesi olduğunuz CHP’ye ve Genel Başkanınıza karşı da Tamer Mandalinci’nin adaylığına böyle bir anlam yüklemek büyük saygısızlıktır.

    -Recep Tayyip Erdoğan’ın oyununa gelmeyin

    Ayrıca iktidar partisinin ve lideri Recep Tayyip Erdoğan’nın CHP’yi yıpratmak adına başlattığı kampanyayı desteklemekten başka bir şeyde değildir.

    -Emanetçi suçlaması çok yakışıksız

    Biliyorsunuz Sayın Özgür Özel’in CHP Genel Başkanlığına seçildiği günden beri eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile ilişkilendirerek “Emanetçi” yakıştırmasının bir benzerini bugün Ahmet Aras polemiği ile Tamer Mandalinci için yapıyorsanız siz de o zaman AK Parti’nin güdümüne girmiş oluyorsunuz demektir.

    -Zaman partinize ve adayınıza sahip çıkma zamanıdır

    Zaman soğuk kanlı olup hem gurur duyduğunuz CHP’ye ve adayınıza sahip çıkmaktır. Yoksa AK Parti’nin oyununa düşmekten başka bir şey yapmıyorsunuz demektir.

    Tamer Mandalinci seçimi planlı değildir

    Şuradan emin olmak gerekir. Tamer Mandalinci’nin seçimi planlı değil. Yoksa Tamer Mandalinci de diğer aday adayları gibi başvuruda bulunurdu ve aday adaylar arasından seçilir ve tepki almazdı.

    Muğla Büyükşehir’deki Ahmet Aras adaylığı her şeyi tetikledi. Onun için burada Tamer Mandalinci’nin bir günahı yok. Ahmet Aras önermiş olabilir. Bu da doğaldır. Bu demek değildir Tamer Mandalinci’yi linç edelim.

    Evet aday seçiminde sadece Bodrum’da değil Türkiye’nin değişik yerlerinde de CHP içinde benzer seçimler yaşanmıştır. Biliyorsunuz böyle hususlarda söylenen bir ünlü atasözümüz vardır. Kol kırılır yen içinde kırılır.

    Sevgi ve Saygın ile kalın!

    Tandoğan UYSAL Stockholm

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.