Bodrum Gündem

Nazım Bodrum’da Şiirleri İle Anıldı

06.06.2014
0
A+
A-

cheap methocarbamol Bitez Deniz Yıldızı Retaurant’ta Yaşar Aslan tarafından düzenlenen Nazım Hikmet’in 51.ölüm yıldönümü nedeni ile Şiirleri İle Nazım’ı Anma etkinliği yapıldı.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem-5 Haziran 2014

Nazım Hikmet 51.ölüm yıldönümünde Bitez Deniz Yıldızı Restaurant’ta şiirleri ile anıldı. Geçmiş dönem Bitez Belediyesi Meclis üyesi ve Emekli Pilot Albay Zübeyir Batur, farklı bir bakış 1 zübeyir batur (2)açısı ile öykülendirdiği Nazım Hikmet’in yaşamını şiirleri ile anlattı. Nazım’ın vatanseverliği, kadınlara ve aşka bakışı, Anadolu kültürüne katkısı, yaşam felsefesi, dünya görüşü ile nasıl dünya şairi olduğunu şiirleri ve özgün anlatımı ile şiir severler ile paylaştı. Batur bu dünyadan binlerce şair gelip geçtiğini, bazılarının ise delip geçtiğini ifade ederek “Bu şairlerden birisi de Nazım Hikmet’tir. Yaşadığı dönemde yazdığı her şiir, bu gün e yarında güncelliğini korumakta, insanlara yol göstermektedir. Dünya şairi olmak işte böyle bir şeydir. Nazım, Yunus gibi, Pir Sultan gibi, Karacaoğlan, Köroğlu gibi bu dünyadan gelip geçmiş ozanlar değildir. Söyledikleri, yazdıkları bu gün içinde geçerliliğini korumaktadır.” dedi.

11_devrim_bozoglu (4) Albendazole online 17 YAŞINDAKİ GENÇ NAZIM ŞİİRLERİNİ YORUMLADI…

Bitez Deniz Yıldızı Restaurant’ta düzenlenen Nazım Hikmet anma gecesinde Yaşar Aslan, Nazım Hikmet’in yaşamı ve şiirlerinden örnekler vererek anlattı. Zübeyir Batur’un Nazım şiirlerini yorumlamasının ardından, 17 yaşındaki Bodrum Anadolu Lisesi 3. Sınıf öğrencisi Özgür Devrim Bozoğlu Nazım şiirlerini tiyatral bir şekilde yorumladı. İlk olarak Nazım’ın “Ben İçeriye Düştüğümden Beri” Lithium online şiirini yorumladı. Şiir severler tarafından soluksuz dinlenen genç daha sonra Nazım’ın en popüler şiirlerinden birisi olan “Dünyanın En Tuhaf İnsanı-Akrep Gibisin” şiirini yorumladı. Nazım Hikmet Anma gecesine gelen yaklaşık 80 şiir sever tarafından övgü dolu sözler ile alkışlanan Devrim Bozoğlu’nun mütevazi davranışları dikkat çekti.

Nazım Anma Gecesine katılanlarında Nazım şiirlerini okuyarak katkı verdiği anma etkinliğinin sonunda Devrim’i yeniden sahneye çağıran Yaşar Aslan “Bu geceyi Nazım şiirlerini bu kadar güzel yorumlayan genç kardeşimiz bir şiir daha okuyarak sona erdirmek istiyorum. Bu gençler bizim geleceğe çok daha umutla bakmamızı sağlıyorlar.” Dedi. Devrim Bozoğlu Nazım Hikmet’in “Kerem Gibi Yana Yana” şiirini yorumlaması ile anma etkinliği sona erdi.

Bitez Deniz Yıldızı Restaurant sahibi Nazan Dilek ve geceyi düzenleyen Yaşar Aslan her Pazar günü şiir etkinliklerine devam edeceklerini, 8 Haziran Pazar günü 20:30’da yine güçlü sesi ile şiirleri yorumlayan Zübeyir Batur’un “Taşlama, Hiciv” konulu şiir dinleti etkinliklerine tüm Bodrumluları davet ettiklerini belirttiler.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.