Bodrum Gündem
TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Tandoğan Uysal; 1985 yılında Anka Haber Ajans’ında muhabir olarak başlayan basın hayatı sırasıyla, Ulusal Basın AJANSI (UBA) Anadolu Ajansı İsveç Bürosu ve Hürriyet Gazetesi’nde 25 yıl süren İsveç Temsilcisi olarak çalıştı. İsveç Devlet Radyosu Türkçe bölümünde serbest gazeteci olarak çalıştı.

    AK Parti ile CHP farkı Milas’ta ortaya çıktı

    İşte AK Parti, Milas’taki favori adayı Sayın Barış Saylak’ı aday göstermedi ve dünyanın da sonu olmadı.

    Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü görevini başarı ile yapan Milas’ta adım atmadık yer bırakmayan ve çok başarılı bir aday adayı seçim kampanyası da yürüten hatta adaylığına yüzde yüz de bakılan Barış Saylak, büyük bir sürpriz ile karşılaştı. Beklediği olmayınca partisini kamuoyu önüne çıkıp kötülemedi.

    Muğla Tarım ve Orman Müdürlüğü görevinden AK Parti’den Milas Belediye Başkan aday adaylığı için gözyaşları içinde istifa eden Sayın Barış Saylak, partisi tarafından aday gösterilmemesi üzerine neden ağzını bile açmadı. Çünkü parti disiplinine harfiyen uydu. Siyasetin de kurallarını bilen biri. Bu kesinlikle “ Biat” etmek de değildir. Kuralına göre oynamaktır.

    Muğla’da çok başarılı bir süreç geçiren Barış Saylak, Muğla’nın tüm köylerini kucaklamış ve popüler bir isim olmuştu. Buna rağmen şımarmış ve partisine kafa tutmamıştır.

    -AK Parti ile CHP arasındaki fark Milas’ta ortaya çıktı.

    İşte AK Parti ile CHP’liler arasındaki parti disiplinine uyum konusu Bodrum’un komşusu Milas’ta böyle ortaya çıktı.

    Ortaya atılan iddialarda AK Parti’nin Muğla Büyükşehir aday Sayın Aydın Ayaydın’ın Sayın Barış Saylak’ın aday gösterilmemesinde parmağı olduğu yönünde dışarıya bilgiler sızdı. Buna rağmen Sayın Barış Saylak sessiz kalmayı tercih etti. Partisine kamuoyu önüne çıkıp kötülemedi.

    -Favori adaydı. Onun da hayalleri yıkılmadı mı?

    Bütün bu popülerliğine rağmen Sayın Barış Saylak, partisi aleyhine tek bir kelam etmediği gibi sanki hiç bir şey olmamış gibi tepkisiz kaldı. İnsan doğal olarak bir şey söyler. Bu olmadı. Dünyanın da sonu değil gibisinden köşesine çekildi. Olması gereken de buydu.

    Partisine karşı bu ağırbaşlı duruşu nedeniyle bir başka görev ile ödüllendirileceğini tahmin edebiliyorum. Bu bir parti disiplini ve saygıdır. Biat etmek kesinlikle değildir.

    -Bodrum’daki CHP’li aday adayları gibi Sosyal medya kampanyası yapmadı

    Sayın Barış Saylak’ta büyük umutlarla hatta gözyaşları ile Muğla İl ve Tarım Müdürlüğü görevinden ayrılmıştı. Aday adayı seçim kampanyasını öyle Bodrum’daki aday adayları gibi İnternet üzerinden sosyal medya sayfaları üzerinden 2-3 fotoğrafları ile iki üç süslü mesaj ile yapmamıştı.

    Arabasına binerek, tüm Milas’ı dolaşarak yapmıştı. Zaman ve para harcamıştı. Bütün görünen bu duruma rağmen bile çok inandığı,  çok güvendiği partisi maalesef onu Milas’a aday göstermedi.

    -Peki, Barış Saylak partisine niye parti binası önünde saydırmadı?

    Bunu dünyanın da sonu gibi görmeyen Sayın Barış Saylak, partisi hakkında tek bir kötü söz sarf etmedi.

    Bana göre eğer aday gösterilseydi kesin seçimi alırdı. Yerine gösterilen adayın seçilme şansının çok az olduğu belirtiliyor. Ancak bu gelişme bize bir kez daha AK Parti ile CHP üyeleri arasındaki disiplini gösteriyor ve çok manidar buluyorum.

    -AK Parti’nin iktidar olma formülünden biri de bu

    Oysa Bodrum’da bazı CHP’lilerin, istedikleri olmadığı zaman nasıl partilerini yerden yere vurduklarını da gördük. İşte ondan 22 yıldır AK Parti bu ülkede iktidarda. Demek ki iktidar olmanın bir formülü de bu olmalı.

    Sevgi ve Saygılarımla Tandoğan UYSAL

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    1. Yılmaz Senemoğlu dedi ki:

      Sayın Ünsal İsvet’e yaşayıp uzaktan seçim kazanmanın başarı hikayesi olarak AKP yi gösteriyorsunuz. Sizce seçim kazanmanın yolu tek adam idaresi altında kuzu kuzu seçilmiş aday olmaktan geçiyor öylemi. Biraz daha gayret gösterirseniz sizde o seçilecek adaylardan biri olabilirsiniz.

      1. Cumali Bayram dedi ki:

        Ak parti de koltuk sevdası yok hizmet sevdası var…her aday adayı bunu iyi bilir…bu bir bayrak yarısıdır seçilen aday daha layıkmış deyip canla başla halka hizmet için kol kola çalışılır…fark burda…

    2. Faruk dedi ki:

      Sayın yazar (size yazar demek ne kadar doğru bilmiyorum),
      Sürekli aynı saygısızlığı yapıyorsunuz. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi oluyorsunuz. Bodrum CHP aday adayları ile ne gibi sorununuz var bilmiyorum. Açıkça söyleyin de ona göre size haddinizi bildirelim.